A mintegy 340 liter bort 30 kilogramm cukorral és a népi recept szerint hozzáadott fűszerekkel péntek délután főzték meg a sárvári gyógyfürdő előtti téren. A forró, illatozó nedűt rögvest szét is osztották, egyszerre 932 felnőtt üríthette ki poharát.

Kós Melinda, a Sárvári Gyógyfürdő Kft. értékesítési igazgatójának tájékoztatása szerint Sebestyén István, a Guinness Rekordok magyarországi képviselője mindent ellenőrzött, regisztrált, jegyzőkönyvet vett fel, majd kihirdette, hogy mindkét kísérlet sikeres volt. A sárváriak forraltbor-főzése és borivása kettős rekordnak számít, így a fürdőváros bekerülhet a rekordok könyvébe.

A gyermekeket ez idő alatt természetesen teával kínálták meg a szervezők, de hogy ebből mennyi fogyott, azt már nem jegyezték le. A fürdő a "sikeres borivás" után hajnali kettőig fogadta a lubickolni vágyókat.



MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása