Előnyben a magyar áru

2009.12.07. 11:31

A Magyar Termék Nonprofit Kft. a magyar termékek népszerűsítése és védelme érdekében hozta létre Az év magyar árukért elkötelezett kereskedőjének díját, amelyre a kereskedelmi láncok nem pályázhattak: a beszállítók körében végzett titkos szavazás döntötte el, ki kaphatja meg. Azok a kereskedelmi láncok voltak esélyesek a díjra, amelyek növelték termékköreikben a magyar áruk arányát, a beszállítókkal való tárgyalásaik során segítőkészek voltak, s előnyben részesítették a magyar cégeket, népszerűsítik a magyar termékeket, valamint a polcaikon előtérbe helyezik a hazai árucikkeket.

A Progresszív Szakmai Díjak november 27-ei átadóján a bicskei központú Spar Magyarország Kereskedelmi Kft., a Coop Hungary Zrt.-vel megosztva kapta meg e díjat.

- A SPAR alapfilozófiája, hogy a forgalmazott teljes termékszortimentben a megbízható, kiváló minőségű magyar termékeket részesíti előnyben - emelte ki Feiner Péter, a Spar igazgatóságának elnöke, s hozzátette: - Örülünk, hogy a szakma is felismerte pozitív törekvéseinket, és munkánkat ezzel a megtisztelő díjjal értékeli. A vásárlói szempontokat előtérbe állítva tudjuk azt, hogy vevőink a magyar termékeket preferálják, ezért kommunikációnkban mindent megteszünk a hazai termékek népszerűsítése érdekében. Közel 15ezer magyar munkatárs, magyar menedzsment dolgozik nálunk, és mivel a vásárlók igényeit kell szem előtt tartani, így a legfontosabb szempont, hogy a termékválaszték is a hazai fogyasztói igényekre, hazai gyártókra, hazai termelőkre épüljön.

A Sparnál - nyilatkozta Laber Zsuzsa kommunikációs vezető - átlagban 80 százalék a magyar áruk aránya, de egyes termékeknél, a minőségi vagy mennyiségi nehézségek miatt nem tudják mindig tartani ezt a belső elvárást.

Forrás: fmh.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása