A 200 méteren olimpiai második, a nyári, római nagymedencés világbajnokságon pedig aranyérmes magyar versenyző a délelőtti selejtezőben elért 56.89 másodpercéből a csütörtök esti elődöntőben pontosan egy tizedet faragott le: a célba érkezésekor 56.79-nél állt meg az óra.

"Nagyon jó erőben érzem magam, örülök, hogy sikerült jobbat úsznom, mint délelőtt - nyilatkozott Gyurta. -  Azt gondolom, még mindig maradt bennem, és a száz továbbra is csak felvezetése a kétszáznak."

Váratlan, és magyar szempontból kellemetlen meglepetést keltve Cseh László csak a hetedik lett a 200 m-es vegyesúszás csütörtöki döntőjében az isztambuli rövidpályás Európa-bajnokságon. A szám Európa-rekordere (1:52.85 p) pillangón harmadik volt, háton az élre állt, mellen azonban fokozatosan visszaesett, gyorson pedig még inkább hátrébb sodródva végül hat vetélytársat is maga elé engedve, esetében igen gyengének mondható, 1:54.31 perc alatt teljesítette a távot. Amióta a felnőttek között szerepel, ennyire hátul egyetlen világversenyen sem zárt vegyesúszó-számban, ráadásul már nem övé az Európa-csúcs, melyet a győztes osztrák Markus Rogan 1:51.72-re módosított.

"Fogalmam sincs, mi történt... - lihegte nem sokkal később. - Féltávnál láttam, hogy elöl vagyok, gondoltam, nincs baj, ehhez képest mellen azt éreztem, hogy egyszerűen nem haladok. A gyorsúszásnál pedig akkora hullámokat kaptam, különösen Rogantól, hogy azt sem tudtam, merre vagyok... Nem értem, egyszerűen nem értem... Reggel az egésztestes ruhába ment bele a víz, ezért váltottam biciklinadrágra, de ebbe is belement... Úgy rossz ez, ahogy van..."



MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása