Jakab Zoltán - művésznevén Jaksi -, (akit a Bicskei TC kapusaként és labdarúgó játékvezetőként ismer Bicske focit kedvelő közönsége), a Magyar Nemzeti Bank munkatársa. A 10 éves alapítvány ajándékai elsősorban az SZJA 1% -ból lettek megvásárolva mindazok nagylelkű figyelmességéből, akik az 1%-ot a bicskei sport fejlesztésére szánják.  
- 28 pihenőágy, 8 fehér pad, 10 masszív szék, két asztal, szeméttárolók és számos eredeti szauna tartozék az ajánékunk - mondja.

A lokálpatrióta alapítvány kuratóriumának  korábban Komjáthy Péter és Varga Ferenc is tagjai voltak, a mai tagok Bene Jánosné, aki társadalmi munkában könyvel is, Ölvedi Imréné, Nagyné Szita Erzsébet és Nagy György.

Az alapítvány a továbbiakban is támogatni kívánja a bicskei sportéletet, ezért pl. az úszásoktató tanároktól kérdezi, a gyerekek fejlődése érdekében mire van szükségük.
(Előrelátó alapítvány! Egyből, rögtön, azonnal és kertelés nélkül az "utánpótlást" gondozza és azt is tudják, hogy a Az ókori Görögországban az úszás az emberi műveltség fokmérője volt.)  
Az úszóversenyen bicskei általános iskolások és Vajdások vettek részt. Az általános iskolások pl. 4 korcsoportban, a 4x2 elvén.  Az úszóverseny bonyolítói Sárköziné Csetneki Mónika, Bárd Barbara, Szolnokiné Katona Magdolna, Rajnai Andrea, Vakán Gyula és Agyagási Ákos voltak - túlnyomórészt bicskei testnevelés tanárok.

Igazán nagy hangulat volt, amikor diáktársak és szülők gyermekük vagy barátjuk nevét kiabálva bíztatták a versenyzőket, az úszok tempójában lépdelve a parton, szinte medencébe hajolva. Az úszókat stopperrel nyakukban Andi, Barbara, Gyula és Ákos tanárok várták a célpontnál,  a startkő mögött állva, majd az asztalánál az eredményeket rögzítő Dusihoz léptek mind a négyen és ilyeneket mondtak például a négy pályáról az órájukra pillantva:  "Tóth Jocó 1-es pálya 25, 92" másodperc".  Egy apa - régi barát -, azt meséli 7 éves lányáról, hogy a 14 éves fia legutóbb videón nézte a kishúga úszását és döbbenten kérdezte: " Ez ő? Tényleg ő? Hol tanult meg így úszni?"

- És mégis hol? - érdeklődik a bicske.info.

- Nem itt kezdte. Igazi vízimádó a lelkem. És az itteni uszásoktatók hatására nagyon nagyot fejlődött - mondja a büszke apa.

- Ne nézz oldalra, ne nézz oldalra, tempó, tempó  - kiáltja egy anyuka célba érő gyermekének és azt mondja nevetve, hogy annyira kíváncsi még a lány arra, hogy áll a versenyben, hogy még körülnéz, amivel persze, időt is veszít.

Karácsonyi úszóverseny

1-2 oszt. fiú

Mell:

  1. Heitler Csaba

  2. Balla Krisztián

  3. Ádám Botond

1-2 oszt. lány

mell:

  1. Akli Anna

  2. Németh Zsófia

  3. Szabó Laura

3-4 oszt. fiú

mell:

  1. Németh Bence

  2. Németh Tibor

  3. Szívós Márton

hát:

  1. Akli Sára

  2. Fenyvesi Tamás

  3. Rehák Richárd

gyors:

  1. Jármy Vince

  2. Jármy Tibor

  3. Lévai Gergő

3-4 oszt. lány

mell:

  1. Szabadhegy Mária

  2. Juhász Csenge

  3. Szabadhegy Ilona

gyors:

  1. Juhász Csenge

  2. Tóthi Tamara

  3. Akli Sára

5-6 oszt. fiú

mell:

  1. Németh Kornél

  2. Máté Benedek

  3. Kecskés Tamás

gyors:

  1. Rohrbach Máté

  2. Tulipán Örs

  3. Szabó Bálint

hát:

  1. Németh Kornél

  2. Rohrbach Máté

  3. Szabó Bálint

5-6. oszt lány

mell:

  1. Szabadhegy Klára

  2. Sulyok Anna

  3. Takács Rebeka

7-8-gimi fiú

mell:

  1. Schmidt Balázs

  2. Komáromi Norbert

  3. Nyúl Patrik

gyors:

  1. Schmidt Balázs

  2. Sáfár Dominik

  3. Berki Balázs

hát:

  1. Sáfár Dominik

  2. Cseh Barnabás

7-8-gimi lány

mell:

  1. Kecskés Szilvia

  2. Heitler Réka

  3. Papp Lilla

hát:

  1. Szabó Cintia

  2. Kecskés Szilvia

 


Gratulálunk!


IzingAntal

Az eseményen készült képek megtekinthetők ide kattintva.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása