Dr. Bourgla Ossamah kért szót napirend előtt, a polgármestertől december elején, a BTC tartozásával foglalkozó levéllel kapcsolatban. E levélben Tessely Zoltán felszólította a sportegyesület volt elnökét arra, hogy rendezze a BTC 288 000 forintos tartozását a Városüzemeltető Kft. (lánykori nevén Városgazda Kft.) felé. A képviselő hozzászólásában elmondta, hogy a levél kézhezvétele óta többször próbálta telefonon elérni a polgármestert, eredménytelenül. Ezért kért napirend előtt szót. Tájékoztatta a jelenlévőket, hogy a tartozás nem csak az ő elnöksége alatt keletkezett, hanem folyamatosan, 2003 óta. A tartozás összege egyébként sem stimmel, mivel annak felét, azaz 144 000 forintot már korábban kifizettek a Kft-nek. A fennmaradó összeg elengedésére „rendezésére” mind Szántó János, korábbi, mind Tessely Zoltán jelenlegi polgármester ígéretet tett. Dr. Bourgla kérdésként felvetette, hogy vajon a korábbi elnökök is kaptak működésük alatt vagy lemondásuk után hasonló jellegű levelet, vagy csak őt érte eme megtiszteltetés. Tessely polgármester az ügyet túl bonyolultnak ítélte meg ahhoz, hogy helyben válaszoljon a hozzászólásra, ezért közölte a képviselővel, hogy utánanéz a dolgoknak, majd válaszola volt BTC elnöknek.

Döntés született a bizottságok ügyében is. Mint ismeretes, tavasz óta három fős bizottságok működnek a testület mellett, mivel az MSZP nem vesz részt azok munkájában. Néhány hónapja egyeztetések kezdődtek a Fidesz frakció és az MSZP képviselői között a bizottságok kiegészítéséről, melyek nem vezettek eredményre. Az MSZP-sek most sem fogadták el a polgármester elképzelését a bizottsági helyek elosztásával kapcsolatban, így azok maradnak a jelenlegi összetételben és létszámban. Így lekerült a napirendről az SZMSZ módosítása.

Határoztak a jövő évi ivóvíz- és csatornadíjakról. E napirend vitájánál Horváth Imre képviselő azon kifogásának adott hangot, mely szerint igazságtalan, hogy a lakosságot kétszeresen sarcolják meg. Egyfelől annak idején a bicskeiek kifizették a csatornarendszer kiépítésének díját, majd az önkormányzat bérbe adta azt a Fejérvíz Zrt-nek, melynek használatáért a cég fizet az önkormányzatnak. Természetesen ezt az összeget a Fejérvíz beépíti a fizetendő csatornadíjakba. A képviselő javasolta ennek a használati díjnak a mérséklését, amit a testület nem fogadott el. Végül – tanácskozási szünet után – úgy döntött a többség, hogy 2010-ben nem emelkedik a díj. (Korábban már döntöttek arról, hogy a hulladékszállítás és kezelés díja januártól a várható infláció mértékével, azaz 4,5 %-kal emelkedik.)

A tanuszoda belépődíjainak mérséklése, illetve az intézmény használatának rendje is napirendre került az ülésén. Jelentősen mérsékelték a belépődíjakat, de továbbra is megmaradt a „sokféle” belépődíj. Szabályozták, hogy az uszodát csak fürdőruhában és fürdősapkában szabad használni. Az előterjesztők fontosnak tartották külön megfogalmazni az előterjesztésben, hogy a kopaszok mentesülnek az úszósapka kötelező használata alól.

Meglepő szavazásra is sor került az ülésen, a pénzügyi bizottság elnökének előterjesztésében egy bicskei lakos kérelmének előterjesztésekor, Döme Lászlóné, a kérelmező személyi adatait is ismertette a nyílt ülésen. Ezt, Dr. Bourgla képviselő ügyrendi hozzászólásában a személyiségi jogok, illetve személyes adatok védelmével kapcsolatos jogszabályokkal ellentétesnek tartotta. Észrevételének jogosságát, a jegyzői feladatokat ellátó Vakánné Petrovics Ildikó jogosnak ítélte. Az elhangzottakat a helyi televízió kamerája is rögzítette. Mivel a szokásoknak, illetve a tévé kuratórium és az önkormányzat együttműködési megállapodásában megfogalmazottaknak megfelelően, a testületi ülésekről készült felvételek vágatlanul, teljes terjedelmében kell, hogy adásba kerüljenek. Döme László képviselő javasolta, szavazzák meg, hogy a testület engedélyezi a tévé munkatársainak az inkriminált rész kivágását az adásba kerülő anyagból. A képviselők többsége a javaslatot megszavazta.

Az ülésen Hetlinger Zoltán képviselő immáron többedszer kért tájékoztatást Tessely Zoltán polgármestertől arról, hogy mennyibe került ebben az évben a városnak a második ügyvéd, a szakértő, illetve, megfelel-e a valóságnak, miszerint a bicskei önkormányzat valamilyen formában anyagilag támogatja a Helyi Téma nevű sajtóorgánumot. Kérdéseire a képviselő most sem kapott kielégítő választ.

bktvweb – D.Gy.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása