Egy levél - válasz nélkül

2009.12.23. 21:11

Bicske Város Polgármesterének,

Tessely Zoltán polgármester Úrnak.

Polgármesteri Hivatal,

Bicske.

Tisztelt Polgármester Úr!

Alulírott, mint a Bicske Tv Közalapítvány Kuratóriumának megalakulása óta tagja, takarékossági okokból megfontolásra javaslom a kuratórium megszüntetését

Javaslatom alátámasztásaként - bár Ön minden bizonnyal a lentebb felsoroltakról rendelkezik információkkal –, néhány tény.

Jelenleg folyik a GESZ feladatainak kialakítása, illetve működésének előkészítése.     Meggyőződésem szerint – erre egyébként már 2000-ben volt elképzelés –, a nevezett gazdasági szervezeten belül tudna működni a helyi Tv kuratórium nélkül is. Ezzel a változással szükségtelenné válna külön könyvelőt és könyvvizsgálót alkalmazni a Tv-hez, melynek jelenlegi költsége meghaladja a félmillió forintot évente.

A közalapítvány alapító okiratában alapvető feladatként szerepel a Tv működéséhez szükséges feltételek megteremtése. Ebben természetesen elsődleges helyen kellene, hogy szerepeljen az anyagi források előteremtése. Ezzel szemben a kuratórium több mint 5 éves működése során az önkormányzati támogatáson, és a Tv által szervezett hirdetések bevételein kívül semmilyen anyagi forrást nem teremtett elő. Ebből következően nem termel, hanem fogyaszt.

Annak idején a közalapítvány létrehozásának fő indokát abban láttuk, hogy ez a forma lehetőséget biztosít adományok fogadására, illetve az SZJA 1 %-kal is támogatható. Az 1 %-ra az elmúlt évben volt először jogosult a közalapítvány, ennek összege 36.000,- Ft körüli volt. Pénzadományt pedig a kuratórium ismereteim szerint nem kapott.

Mindezen indokok alapján világossá vált, hogy egy felesleges testületet működtet közpénzből az önkormányzat, amely az alapfeladatát nem látja el.

Tisztelt Polgármester Úr!

Kérem fentiek alapján javaslatom végiggondolását, és amennyiben azzal egyetért, annak támogatását. Javaslatom elfogadásával jelentős összeg takarítható meg, ami nem hagyható figyelmen kívül a város jelenlegi anyagi helyzetének ismeretében.

Tisztelt Polgármester Úr!

Levelemet nyílt levélnek szántam. Természetesen, figyelemmel az Ön elfoglaltságára, a nyilvánosságra hozatallal – várva az Ön megtisztelő válaszára –, december 20-ig várok.

Kérem indokaim végiggondolását, javaslatom megfontolását.

Bicske, 2009. november 23.

Tisztelettel:

Dancsi Gyula

kuratóriumi tag

Természetesen, ha mégis, esetleg, talán, valamikor, egyszer, esetleg mégis kapok választ a javaslatomra, azt is nyilvánosságra fogom hozni. A következtetések levonása most sem az én feladatom. Részemről no comment!

bktvweb – D.Gy.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása