A piaci ár tizedéért jutnak irodához a pártok

Jóval a piaci ár alatt bérelhetnek irodát a pártok Nagykanizsán - írja a zalaihirlap.hu. A piaci díjak kevesebb, mint tizedéért jutnak helyhez: míg a helyiséget bérlő vállalkozók 1200 forintot fizetnek négyzetméterenként, addig a pártok 100 forintot utalnak csupán. Bár októberben a polgármester a közgyűlés elé terjesztett egy, a valós piaci viszonyokat tükröző díjszabást, de ezt a képviselők nem fogadták el.

A lap megkérdezte a helyi politikusokat, hogy mit gondolnak az Állami Számvevőszék által is kifogásolt helyzetről. Böröcz Zoltán szocialista képviselő azt mondta: nem ért egyet a piaci ár bevezetésével, de az ÁSZ-kritikára reagálva egy 50 százalékos áremelést elfogadhatónak tart (vagyis 100 forint helyett 150 forintot is fizetne). Az SZDSZ képviselője úgy nyilatkozott: mivel a civil szervezetek is kedvezmányes áron jutnak helyhez, így ez a pártokat is megilleti, mert nem "profittermelők". Csresnyés Péter, fideszes képviselő pedig csak annyit mondott: a képviselőtestület döntött így.

Dr. Lóránt Zoltán, az Állami Számvevőszék önkormányzati és területi ellenőrzési igazgatóságának főigazgatója azt mondta a zalaihirlap.hu-nak: a képviselő-testületnek kellene túllépni a pártérdekeken, hogy egyszer és mindenkorra megszűnjön a törvénysértő állapot.


hvg.hu

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása