Életveszélyesen megfenyegette, terrorizálta és bezárva tartotta a családot a lakásmaffia, hogy megszerezzék a 27 milliót érő érdi családi ház

- Életveszélyesen megfenyegettek, hogy a disznók elé vetik a csontjainkat, ha beszélni merünk. A nagyobbik fiamat többször egy zsákba dugták, hiába zokogott szinte az ájulásig. Enni naponta csak egyszer kaptunk, a gyerekek ezért súlyosan alultápláltak lettek - idézte fel az átélt szörnyűségeket D. Kati (23).

Vajon hogy kerültek ebbe a helyzetbe? A férjével, Istvánnal (30) azt tervezték, vállalkozást indítanak. Hitelt akartak felvenni, ezért kapva kaptak az alkalmon, amikor egyik ismerősük ajánlott egy „ügyintézőt". A férfi azonban több „tárgyalás" után a házába csábította őket, és miután felfedték igazi szándékukat, már a család számára nem volt menekvés...

D. Kati és István gyermekeikkel, Jocival és Zolival vidékre menekültek a lakásmaffia elől

- A házunkat akarták! A bankba több alkalommal is nagydarab maffiózók kísértek el. Akkor is ott álltak mellettem, amikor az ügyvéd előtt aláírtuk az adásvételi szerződést. Nem akartuk, hogy bántsák a kicsiket, ezért kénytelenek voltunk engedelmeskedni - vette át a szót István.

A bűnözők végül egy fiatal lány nevére íratták át a házat, ám cserébe persze egy fillért sem adtak a családnak. Szenvedéseik azonban ezzel sem értek véget, közölték velük: Katit 2 nap múlva egy német night clubba viszik prostituáltnak. Hogy a gyerekek addig se maradjanak anya nélkül, Istvánnak egy roma nővel kellett volna házasságot kötnie. A fiatal pár látszólag igent mondott a kérésre, ám amint egyedül maradtak, a Kríziskezelő Központtól kértek segítséget, majd vidékre szöktek. Később úgy döntöttek, beszélnek a rendőrökkel, és végül feljelentést tettek.

- Emberrablás bűntette miatt folytatunk eljárást. Nyomozati érdekből azonban az ügy jelenlegi fázisában egyéb információval nem szolgálhatunk - mondták el kérdésünkre a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon. Úgy tudjuk, a magát hitelügyintézőként bemutató férfi azóta egy másik bűncselekmény miatt a rácsok mögé került. Ám Katiék ettől nem kapják vissza otthonukat.

- Kilátástalan a helyzetünk! Jön a karácsony, de ennivalóra sincs pénzünk, nemhogy ajándékra vagy egy új házra. Zolinak rémálmai vannak, pszichológus fogja kezelni. Talán soha nem lesz képes kiheverni a traumát - árulta el Kati, aki lapunkon keresztül kérte, hogy aki segíteni tud nekik akár néhány forinttal is, jelentkezzen.

K. P.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása