Komjáthy Péter vezető edző irányításával mindössze bő három hónapja kezdte meg felkészülését a maroknyi, hetedikes és nyolcadikos diákokból álló társulat. Köszönet illeti a Gyermekotthon vezetőségét a tornaterem rendszeres, heti egy alkalommal történő használatáért illetve a Csokonai Vitéz Mihály Általános Iskolából Sárközi Mónika testnevelőt, aki kölcsönszereléssel segítette a csapat részvételét az idei Ferences Kupán.

Az egyházi iskolák kosárlabda tornáján két négyes csoportban körmérkőzést vívott a 8 csapat, majd a két csoportgyőztes vívta a döntőt. A bicskeiek egy győzelemmel és két, szoros mérkőzésen elszenvedett vereséggel végül a harmadik helyen zártak csoportjukban.

Íme a részletes eredmények.

Szent László Bicske - Szent Imre Gödöllő 34-24 (10-6, 6-4, 12-4, 6-10)

Pontszerzőink: Ballai Zsolt (16), Tóth Kristóf (8), Baranya Flórián (6), Koós Bence (2), Papinóth Levente (2). Szerepelt még: Orbán Tamás, Cseh Barnabás.

Magabiztos és történelmi győzelem a sok kihagyott helyzet ellenére. Utóbb felértékelődött ez a siker, hiszen a Szent Imre igencsak magára talált a folytatásban.

Piarista Budapest - Szent László Bicske 30-23 (9-4, 6-5, 10-10, 5-4)

Pontszerzőink: Baranya Flórián (14), Papinóth Levente (4), Koós Bence (2), Ballai Zsolt (2), Orbán Tamás (1). Szerepelt még: Tóth Kristóf, Cseh Barnabás.

Végig egyenrangú ellenfelek voltunk és 16 (!!) büntetődobást hagytunk ki. Ha csak a fele bemegy…

Ferences Szentendre - Szent László Bicske 31-27 (9-4, 10-8, 7-4, 5-11)

Pontszerzőink: Baranya Flórián (18), Ballai Zsolt (6), Orbán Tamás (2), Koós Bence (1). Szerepelt még: Tóth Kristóf, Cseh Barnabás, Papinóth Levente.

A második félidő elején 10 pontos hátrányt dolgoztunk le 3 perc alatt. Óriásit küzdött a csapat, de az ezúttal 11 kihagyott büntető ismét csak megakadályozta a győzelem kivívását.

Összességében tanulságos viadal volt, rávilágított arra, hogy miben kell még javulni.

 

 

 

Fotók, interjú: Izing Máté

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása