Ján Slota szerint a szlovák hadsereg harcképtelen, míg Magyarország folyamatosan fegyverkezik és a Dunán való átkelést gyakorolja.

"A Magyar Köztársaság gazdasági szempontból katasztrofális állapotban van. Ha a Nemzetközi Valutaalaptól nem kapott volna kölcsönt, már tönkrement volna. Ennek ellenére nagyon intenzíven fegyverkeznek. Tizennégy új, csúcsminőségű Gripen vadászgépet vettek. Ki ellen fegyverkeznek? Mi (Szlovákia) még egy szárnyat se tudtunk venni, nemhogy egy egész vadászgépet. Hamarosan szélnek eresztjük a hadsereget" - fogalmazott a kormánykoalícióban részt vevő Szlovák Nemzeti Párt elnöke a SITA hírügynökségnek adott interjúban.

A pártelnök nem először riogatja a szlovákokat magyar támadással. Szerinte Szlovákiának fel kell ébrednie és védekeznie kell, mivel Magyarország irányából veszély fenyegeti.

Slota, akinek magyarellenességét a pozsonyi sajtó is rendszeresen bírálja és elvakultnak minősíti, azt mondta, Magyarországon olyan hadgyakorlatot rendeztek, amelynek célja a Dunán való átkelés gyakorlása volt, és ezen a magyar hadsereg valamennyi fegyverneme részt vett. Dél-Szlovákiát pedig elárasztották a magyar hírszerzés tisztjei, Szlovákiában azonban hallgatnak erről. „Nem mintha nem tudnánk, hogy itt működnek, de semmi sem történik. Ez rendkívül veszélyes” - mondta.

Úgy véli, téves az a vélemény, hogy Szlovákiát NATO- és európai uniós tagsága miatt nem fenyegeti veszély. „Ez egy óriási tévedés. Vegyük példaként Ciprust. Törökország és Görögország is a NATO tagja, mégis szabályos háborút vívtak egymással, melyben ezrek estek el. Ciprus két részre szakadt. Ezért fel kellene ébrednünk, és tennünk valamit védelmünkért. És kevesebb hidat kellene építenünk, mivel a Dunán és az Ipolyon átívelő hidakból már így is van elég. Nehogy egyszer még megbánjuk, hogy ilyen sok van" - magyarázta a politikus.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása