A szlovákiai magyarokat arra szólította fel a Magyar Koalíció Pártja (MKP), hogy bárhol és bármikor bátran használják anyanyelvüket, a magyar szülőket pedig arra hívta fel az MKP, hogy gyermekeiket az új tanévben is írassák magyar iskolába.

A felhívásokat az MKP országos tanácsa fogadta el, amely szombaton ülésezett Pozsonyban. A parlamenti választásra való felkészülés jegyében az országos tanács elfogadta azokat a kritériumokat, amelyek alapján összeállítják a párt választási jelölt listáját.

A párt arra szólította fel a volt tagokat, hogy térjenek vissza. A felhívást a párt országos tanácsa fogadta el szombati pozsonyi ülésén - közölte újságírókkal Farkas Iván, az országos tanács elnöke. Csáky Pál, az MKP elnöke leszögezte: az esetleges visszatérési kéréseket egyénileg fogja elbírálni a párt. Az MKP-t tavaly öt parlamenti képviselő, alsóbb szintű tisztségviselők és több tucatnyi tag hagyta el, akik saját nyilatkozataik szerint elégedetlenek voltak a párt vezetésével. A kilépők megalapították a Híd pártot, amely a magyar-szlovák együttműködés pártjaként határozza meg magát.



MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása