A műsornak tegnap este kellett volna adásba kerülnie, helyette egy korábbi műsor ismétlését láthatták a nézők. Az STV más, kimondottan politikai vitaműsorok esetében nem patikamérlegen méri a kiegyensúlyozottságot, nemegyszer csak kormánypárti politikusokat hívnak meg a stúdióba.

A letiltott műsor négy vendége között csak egy regionális politikus volt, Furik Csaba, az MKP Kassa megyei képviselője, Kisgéres polgármestere. Rajta kívül Grendel Lajos írót, Öllös László politológust és Sidó H. Zoltánt, az Új Szó főszerkesztő-helyettesét hívták meg.

„A vita nem volt kiegyensúlyozott, csak az egyik oldal álláspontja hangzott el, a másik oldal nem kapott lehetőséget” - mondta a lapnak Peter Susko, az STV szóvivője. Roman Lipták a televízió programigazgatója a felvett anyag átdolgozását kérte a nemzetiségi szerkesztőségtől.

Debnár Klára, a szerkesztőség vezetője bízik abban, hogy az STV vezetősége megváltoztatja véleményét. „Bízom benne, hogy a műsort február 3-án láthatják a nézők” - mondta.

Öllös László  szerint a vita nem is kifejezetten politikai jellegű volt. „A legkülönfélébb témák merültek fel, történelemről, gazdaságról, kultúráról, államról beszélgettünk” - mondta az Új Szónak  a politológus, aki úgy véli,  a műsort azért tiltották le, mert a vita a posztkommunizmusról és a nacionalizmusról szólt, s arról, hogy "mi folyik ma Szlovákiában".

A Sme című liberális napilap úgy tudja: a műsort azért nem engedték a képernyőre, mert a vitában inkább a Magyar Koalíció Pártjának, semmint a Híd pártnak a nézetei kaptak teret.

Új Szó

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása