Szerdától az LMP honlapján látható az a kampányszámla, amelyen bármely érdeklődő megtekintheti, hogy a választási kampányban milyen bevételekre tettek szert, illetve mire költöttek. A sajtótájékoztatón bemutatott honlapon a nagyobb összegek mellett az azt adományozók nevét is feltüntetik.

A kampányfőnök kijelentette, hogy a kampányfinanszírozás a magyar politika egyik legfontosabb problémája, mert a választási folyamat "törvénysértések sorozatát jelentette az elmúlt választások során". Hozzátette, hogy a jelenlegi rendszer, amely 386 millió forintban maximálja a pártok által a választásokra fordítható összeget, semmilyen szankciót nem tartalmaz a szabályok betartására. Karácsony Gergely úgy fogalmazott, hogy a pártok számára nem a törvények betartásáról, sokkal inkább azok kijátszásáról szól a kampány.

Emlékeztetett arra, hogy az LMP korábban kezdeményezte a kampányfinanszírozás reformját, valamint hogy ebben az ügyben két civil szervezet, a Transparency International és a Freedom House is elkészítette saját javaslatát. Megjegyezte, hogy a parlament eddig nem szavazott erről az előterjesztésről. Az LMP kampányfőnöke a sajtótájékoztató végén a sajtó képviselői előtt utalta el számlájukról az első összeget, a honlap tanulsága szerint 3,6 millió forintot egy nyomdának, ahol a szórólapjaikat készítik.


MTI

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása