24 óra

2010.01.29. 08:57

Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Közlekedési események:

Fejér megye területén az elmúlt 24 óra során négy könnyű kimenetelű közlekedési baleset történt.

 

10.35 perckor Mezőszilas belerületén egy Suzuki Alto sofőrje járművével jobb oldali árokba hajtott. A sofőr könnyen sérült.

 

13.15 perckor a 6-os főúton Adony felől Ercsi felé történő haladása közben egy Mercedes A170-es sofőrje a havas úton megcsúszott, áttért a bal oldalra, ahol szalagkorlátnak ütközött. A sofőr, valamint a hátsó ülésen, gyermekülésben utazó két éves kisfiú könnyen sérült. A sofőr nem volt bekötve.

 

21.05 perckor Bicske Kossuth utcában egy Ford Orion sofőrje járművével egy kanyarban letért az úttestről és villanyoszlopnak ütközött. Az oszlop alá szorult jármű sofőrje könnyen sérült. A sofőrrel szemben alkalmazott szonda pozitív értéket jelzett.

 

21.55 perckor Szabadegyháza külterületén egy Nissan Micra sofőrje menetiránya szerinti jobb oldali árokba hajtott. A járművet vezető pusztaszabolcsi hölgy könnyen sérült.

 

Székesfehérvári Rk.:

A déli órákban körzeti orvos kért segítséget egy jenői asszony kórházba szállításához. A zavart állapotban lévő nő – aki korábban már többször állt pszichiátriai kezelés alatt - zavartan viselkedett, és kezében egy vascsővel azzal fenyegetőzött – még a rendőrök kiérkezésekor is - ,hogyha nem mennek el onnan, akkor a vascsövet használni fogja maga ellen. A nőt végül a járőröknek sikerült a mentőkkel kórházba szállítaniuk, ahol a Pszichiátriai Zárt Osztályon került elhelyezésre.

 

A délután folyamán szintén egy személy kórházba szállításához kértek rendőri segítséget. Ezúttal a mentősök egy ittas férfihez hívták ki a járőröket. A 39 éves személy ugyanis a fehérvári Fecskeparton lévő presszó előtt ittas állapotban elesett, majd amikor a mentősök az autóba akarták tenni, össze-vissza hadonászott, és nem volt hajlandó együttműködni az ápolókkal. Végül rendőri segítséggel sikerült őt is a fehérvári kórházba beszállítani.

 

Este fél tíz körül egy 40 éves szintén ittas nővel szemben intézkedtek a rendőrök. Az asszony Székesfehérvár, Palotai és Farkasvermi utat összekötő aluljáróban feküdt. Amikor a járőrök ellenőrzés alá vonták, agresszíven viselkedett, és nem volt hajlandó igazolni magát. Mentőt hívtak hozzá, akik beszállították a fehérvári kórházba további ellátás végett.

 

Éjfél előtt negyed órával Székesfehérvár, Tóvárosi lakónegyedben egy Ford Escortot vontak ellenőrzés alá a járőrök. A benne ülő 25 éves sárkeszi férfit igazoltatták. A gépkocsi átvizsgálása során az autóból egy 9 cm pengehosszúságú zsebkés, egy 12 cm pengehosszúságú pillangókés, egy fa baseballütő, feszítővas, kesztyűk, valamint egy vasfűrész került elő. Amikor a személyt előállítását követően a rendőrök kérdőre vonták a tárgyakkal kapcsolatban, ő azt válaszolta, hogy karbantartóként dolgozik, ezért vannak nála szerszámok. Bűncselekményre utaló adat nem merült fel, viszont a közbiztonságra különösen veszélyes tárgyak miatt – amiket a rendőrök lefoglaltak – szabálysértési eljárás indult a férfivel szemben.

 

Éjszaka 02 óra 20 perckor érkezett a bejelentés a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság Központi Ügyeletére, hogy Székesfehérvár, Köfém lakótelepen egy parkoló személygépkocsiból üzemanyagot próbálnak meg leszívni ismeretlenek. A két elkövetőt az autó tulajdonosa zavarta meg a bűncselekmény elkövetése közben, majd hívta a 107-et. A sértett az ügyeletesnek azt is elmondta, hogy az elkövetők egy sötét színű autóval menekültek el a helyszínről. A járőrök azonnal a helyszínre siettek, majd annak közelében ellenőrzés alá vontak egy Peugeot gépkocsit, amit egy 20 éves fehérvári fiatalember vezetett. Az intézkedés során az autóból két benzines kanna, kesztyű, csavarhúzó, valamint egy cső került elő, és a gépkocsiban erős benzinszag érződött. A férfit a rendőrök előállították a kapitányságra, majd nem sokkal később 18 éves szintén fehérvári társa is előállításra került lakásáról. A két személy gyanúsított kihallgatása jelenleg is folyamatban van.

 

Dunaújvárosi Rk.:

Baracson lévő gabonaszárító telephelyére hatolt be ismeretlen tettes. Az ott lévő hangárépületekből akkumulátorokat és 155 liter gázolajat vitt el.

 

Tárgyalási őrizetbe vettek egy fiatalkorú ercsi lakost kora délután. A fiú őrizetbe vételét a Székesfehérvári Városi Bíróság határozatban rendelte el. Pénteken kísérik bíróság elé. 16.30 perckor folyamatban lévő ügyben kibocsátott elfogató parancs alapján fogtak el egy nagyvenyimi férfit. Bűnügyi őrizetbe vették. 20.40 perckor a pusztaszabolcsi gimnázium riasztója szólalt meg. A körzeti megbízott a helyszín közelében fogta el a fiút, aki megelőzően behatolt az épületbe. Kihallgatása során azt mondta, kosárlabdát szeretett volna szerezni, azért ment be.

 

Bicskei Rk.:

Bicske, Szondi utcában, családi ház betörés történt. Két ismeretlen elkövető ment be a bejelentő által jelzett ingatlanra, a melléképületből két gázpalackot és elektromos láncfűrészt tulajdonítottak el. A bejelentőt észlelve, a két férfi elmenekült.

 

Sárbogárdi Rk.:

13.25 perckor egy hölgy tett bejelentést, mert nagymamája kezéből ismeretlen személy Cece, Csók István utca és a Bocskai utcai kereszteződésében kivette a táskáját. A nagymama mellett megállt egy autós, figyelmét információ kéréssel elterelte, majd kitépte a szatyrot a kezéből. A szatyorban a személyes iratok mellett egy olvasószemüveg volt.

 

01.10 perckor Alapról érkezett bejelentés, hogy egy lakatlan ház ablakát ismeretlen kifeszítették, a melléképületből vasanyagot vittek el. A bejelentés nyomán öt főt fogtak el nyomkövető kutya közreműködése mellett. Az intézkedések folyamatban vannak.

 

 

A fenti időszakban a fejér megyei rendőrök egy ittas gépkocsivezetővel és egy ittas kerékpárossal szemben intézkedtek.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása