Bár a törvény szerint december 1. és március 1. között nem lehet senkit kilakoltatni, a lakáshitel szerződések nagy része eddig lehetőséget adott az ingatlanok végrehajtáson kívüli értékesítésére – mondta Kiss Péter. A kormány most ezt a kiskaput is felszámolja.

A társadalompolitikai miniszter szerint 6 és 11 ezer között van azoknak a lakásoknak a száma, amelyek potenciálisan veszélyeztetettek lehetnek.

Az intézkedést a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamara elnöke gyengének tartja, és merészebb lépéseket sürget. Véleménye szerint mivel amúgy is törvényben van szabályozva, hogy december 1. és március 1. között nincs kilakoltatás, ezért a jelenlegi ajánlás a kormány részéről megoldást nem jelent.

Gazdasági Rádió

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása