Volt olyan autós, aki kiordított az kocsiból, hogy "Mama, miért nem a járdán megy?", volt aki  megkérdezte: "Hová tetszik? Rendelőbe? Elvigyem?" Fölfelé a havas járdán anyuka tol babakocsit. A szembe érkező ember rákérdez:

- Terepjáró?

(Azért írom le, hátha a  híd  járdáról is elkotorják a havat. Ha már elkotorták, halleluja.)

Orbán Viktor legyen a példa a bicskei városvezetésnek, aki rendesen takarítja a havat.

Eddig azt hittem, hogy Beckenbauer a leghíresebb söprögető...Der Kaiser:)

Budapesten már közölték a sajtóval az eddigi adatokat, várjuk Bicskétől is. (Várhatjuk.)  A múlt hét végén leesett nagy mennyiségű hó eddig közel 150 millió forintba került a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt-nek - írja a Napi Gazdaság. Brutális összegekről van szó, ahogy azt Horti Zsófia FKF-szóvivő elmondta, a 150 millió forintból 20 millió forint a gépek üzemeltetési költségét, 90 millió a felhasznált hintőanyagot (!), a fennmaradó 40 millió forint pedig a személyi költségeket, például a hómunkások munkabérét jelentette.

Szombattól 90-94 munkagéppel, 500 és 1000 fő, két műszakban tisztította a budapesti utakat.

Azt, hogy az idei tél milyen károkat okozott Budapesten a több mint 1000 kilométeres úthálózaton, csak tavasszal tudják pontosan meghatározni. Az előzetes becslések alapján azonban a tavalyihoz képest idén, feltehetőleg 30 százalékkal többet kell majd költeni az úthibák kijavítására, de 2010-ben már eddig is több mint tízezer úthibát szüntetett meg a társaság.

IA

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása