Településőröket képeznek a rendőrök (Székesfehérvár, Fejér megy


Fejér megyében ez idáig 41 település csatlakozott a településőri programhoz.

 

A településőrök országosan egységes képzése érdekében az ORFK Közrendvédelmi Főosztály egy átfogó oktatási tematikát dolgozott ki, amely a programban meghatározott feladatok végrehajtásához szükséges szakmai felkészítést szolgálja.

 

Megyénkben a képzésre 2010. február 10-11-12-én kerül sor a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság tantermében, amelyre mintegy harminc településről közel 130 fő érkezik.

 

 

Minden nap reggel 08.00-tól kora délutánig lesznek az előadások. A településőrök ennek kapcsán betekintést nyernek a településőrség működésébe, feladataival kapcsolatos feladatokba. Alkotmányjogi, közigazgatás jogi, polgárjogi és egyéb jogi ismereteket sajátíthatnak el. Előadás lesz a büntetőjogi és a büntető eljárásjogi, valamint a szabálysértési jogi ismeretekkel kapcsolatban is, valamint gyakorlati tanácsokkal látják el a rendőrtisztek a településőröket, tekintettel arra, hogy az előadások érintik az intézkedéstaktikai ismeretek, valamint elsősegélynyújtás és kommunikáció, valamint konfliktuskezelés témaköröket is - írja megye i kapitányság  közlenényében Németh- Kész Mónika r. százados, FM RFK szóvivő.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása