SITA-felvétel

A nyelvtörvény értelmében ugyanis minden nyilvános helyen láthat feliratnak államnyelvűnek (államnyelvűnek is) kell lennie.
"Marknak gondja lesz, illetve a Szabad Információk Barátai Polgári Társulásnak lesz gondja, amely ilyen feliratot rendelt és a kulturális minisztérium épülete előtt elhelyeztetett" - mondta az aktivista. Hozzátette. "Ha törvénysértés esete áll fenn, arra figyelmeztetni kell. Én erre szeretnék figyelmeztetni, ezért abban az esetben sem tehetek kivételt, hogy a törvény éppen az általam vezetett társulás sértette meg."
Dostál nyilatkozatát követően a minisztériumi iktatóba ment, hogy írásban figyelmeztesse a tárcát a nyelvtörvény megsértésére.                 ÚJ SZÓ

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása