A június 24-én készült képen egy teheráni háztetőn kiabáló, tiltakozó nők láthatók. A World Press Photo elnevezésű nemzetközi sajtófotóversenyt 1955-ben alapították, és az itt elnyert kitüntetést a szakma legrangosabb nemzetközi elismerésének tekintik világszerte.

 

 

Fotó: AP/Pietro Masturzo

 

Szentpéteri L. József (National Geographic Image Collection) Jégmadarak című képe nyerte a World Press Photo Nature kategórájának fődíját. Szentpéteri ezzel a sorozatával a 3. helyet nyerte a Magyar Sajtófotón. Ez a faj hazánk egyik legszínpompásabb madara, mely tökéletesen alkalmazkodott a vízből való zsákmányszerzéshez. Táplálékát szinte kizárólag vízbe merüléssel szerzi, de életének minden egyéb tevékenysége is a vízhez, a vízparthoz kötődik. Természetvédelmi szempontból fontos jelzőfaj: stabil jelenléte jó állapotú, kevéssé szennyezett élőhelyre utal.

 

Fotó: Dr. Szentpéteri József                                                        HVG.HU

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása