Mint ismeretes, 2009-ben pályázat útján 374,5 millió forintot nyert a város az Egészségügyi Központ korszerűsítésére, melyet az önkormányzat 100 millió forintos saját résszel egészített ki. Az épület korszerűsítésére 265 millió forint + ÁFA jut, ezzel szemben a közbeszerzési pályázatra beérkezett legkedvezőbb ajánlat is 77 millió forinttal meghaladja ezt az összeget. A pénzügyi és az ügyrendi bizottság tárgyalta az ülés előtt a témát és azzal a javaslattal élt, hogy a pályázat eredményhirdetéséig hátralévő 30 napban további forrásokra keressenek lehetőséget az érintettek. Tessely Zoltán polgármester hozzászólásában reálisnak nevezte a hiányzó összeg előteremtését, többek között a kistérségi társulás, illetve a környező települések támogatásának megnyerésével. Elmondta, hogy a Budapest Gate 15 millió forintot ajánlott fel műszerek beszerzésére, amit akkor kíván átadni a város részére, ha már lakói lesznek a „golf-városnak”.

Dr. Balogh Gyula az Egészségügyi Központ vezetője hozzászólásában megköszönte a testület több éve támogatását. Kérte a képviselőket, hogy tegyenek meg mindent annak érdekében, hogy a hiányzó forrás, rendelkezésre álljon. Ellenkező esetben felbecsülhetetlen károk érik a várost, nem lesz egy napos kórház, fel kell mondani a pályázati szerződést, ezzel elesik a város 374,5 milliós pályázati pénztől. Arról az erkölcsi kárról nem szólva, hogy ebben az esetben Bicske hosszú évekre lemondhatna a pályázati lehetőségekről. Nem hagyható figyelmen kívül az sem, hogy a város eddig mintegy 50 millió forintot már elköltött a beruházással kapcsolatban, többek között a tervek elkészítése és az alapellátás költöztetése miatt.

A testület egyhangúlag elfogadta a bizottsági javaslatot. Úgy döntöttek, hogy a június 10-ei testületi ülésen eredményt hirdetnek a közbeszerzési pályázattal kapcsolatban.

Döntöttek a bicskei búcsú helyszínéről. A korábbi évekhez hasonlóan, a hagyományoknak megfelelő időpontban, az eseményt a BTC a Kossuth téren rendezi meg.

Az elmúlt évben szülők és vállalkozók példás összefogásának köszönhetően új csoportszobát alakítottak ki az Árpád utcai Szivárvány óvodában. A bővítés első szakasza zárult le tavaly. Az idén tornaterem kialakítására illetve további akadálymentesítés szerepel a tervben, melyre a testület egyhangú szavazással 14,6 millió forintot szavazott meg. A beruházás anyagi forrása elkülönítve rendelkezésre áll.

bktvweb – Dancsi Gyula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása