Mint arról már többször hírt adtunk, anyagi problémák miatt kétséges volt a Bicskei Egészségügyi Szolgáltató Központ korszerűsítésének megvalósulása, melyre a város 374 millió forintot nyert pályázaton. Még május végén is közel 36 millió hiányzott a legkedvezőbb ajánlathoz is. Dr. Balogh Gyula igazgató kezdeményezte a Kistérségi Társulásnál is a projekt támogatását. A Társulás 10 millió forinttal fogja támogatni a beruházást. A polgármesterrel közösen fordultak a környező települések önkormányzataihoz támogatásért, akik eddig nem zárkóztak el a kérés elől. A május végi rendkívüli ülésen az MSZP képviselői június elsejétől lemondtak a teljes (járulékokkal növelt) tiszteletdíjukról a korszerűsítés javára. A mostani ülésen Dr. Tiborcz Péter bizottsági elnök az ügyrendi bizottság nevében azt javasolta, hogy ugyanezt tegye a testület valamennyi tagja. Döme Lászlóné a pénzügyi bizottság elnöke, szintén bizottsága nevében azt javasolta rendeletként elfogadni, hogy ne az egész tiszteletdíjról, hanem csak az alapdíjról mondjanak le.

 

(A képviselők tiszteletdíja kiegészül a bizottsági tagság, illetve a bizottsági elnöki tisztség után járó díjjal. 2008. ősze óta az MSZP képviselői egyetlen bizottságban sem tagok – a szerk.)

Első körben nem sikerült döntésre jutni, szavazategyenlőség miatt. Az ülés végén megismételt szavazás eredményeképpen – az MSZP-s képviselők kivételével -, csak a képviselői alapdíjról mondtak le.

Döntöttek annak a civil kezdeményezésnek az engedélyezéséről is, mely Bicske címerével ellátott téglajegyek kibocsájtását javasolta a rendelő beruházásának támogatására.

Felülvizsgálta a testület a polgármesteri hivatal létszámát is. 68 főben maximálták az intézmény létszámát. Nem tudni, hogy ennek következményeként vagy más ok miatt, de úgy értesültünk, hogy a mai nappal, Dr. Bondar Klára jegyző – indoklás nélkül -, felmentette Járfás Péternét, az okmányiroda eddig vezetőjét, és ügyintézői munkakörbe helyezte át. Szintén felmentette Pető Tamást a műszaki iroda vezetőjét. Az okmányiroda irányítását - a jegyző döntése alapján -, Vakánné Petrovics Ildikó látja el az aljegyzői feladatok mellett. Úgy tudjuk, hogy a műszaki iroda vezetői posztjára pályázatot írnak ki. A pályázat elbírálásáig az iroda munkatársai között osztották szét a vezetői hatásköröket.

bktvweb – Dancsi Gyula

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása