2008 decemberében, ifjú, a téma iránt elkötelezett egyháztörténészek által megalakított „Fehér hollók” munkacsoport döntött úgy, hogy kiállításon tárják a nagyközönség elé a Kádár-korszak egyháztörténetének kutatási eredményeit.

Kezdeményezésükhöz megnyerték a három keresztyén történelmi egyház támogatását. A kiállítás megszervezésére, lebonyolítására az Evangélikus Országos Múzeum vállalkozott, helyszínt pedig a „Párbeszéd Háza” biztosította. Érd és Miskolc után, most Bicskén látható a kiállítás.

A kiállítás azt mutatja be, hogy mennyire szerteágazó és kiterjedt volt az egyházüldözés abban a Kádár-korszakban, melynek propagandája a 60-as évek végétől kezdve kül- és belföldön egyaránt a vallásszabadság megvalósulásáról beszélt.

Az üldözöttekre az „áldozatok fala” emlékeztet, ahol a bebörtönzött egyházi munkások arca villan fel a képernyőn.

A kiállítás szeptember 30-ig tekinthető meg a Művelődési Központ nyitvatartási idejében.

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása