Őszintén hiszek a jövőben

2010.10.30. 11:31

- Az elmúlt két évben megtapasztalhatta, milyen nehézségekkel és örömökkel jár egy város vezetése. Mik voltak a mélypontok és mire büszke?
- Minden bicskei emlékszik, hogy milyen kilátástalan helyzetben vettem át a várost 2008-ban. Elődeink óriási hitelállományát, a türelmi idő lejártával mi kezdtük el visszafizetni. Büszkesége és sikere a közösségnek, hogy mindezen terhek mellett nem a túlélést tűzte ki célul, hanem a sikert és a fejlődést. Személyesen én mélypontként éltem meg a hazug vádaskodást a kudarc embereitől, akik nem értették meg az itt élők elvárásait, így annak soha nem is tudtak megfelelni.

- Az alakuló ülésen említette, hogy tudják, mit várnak a képviselőktől a bicskeiek: biztonságot, védelmező otthont, jól működő egészségügyi ellátást, közbiztonságot. Hogy tervezi az új ciklusban ezeknek a megvalósítását?
- Lejárt a hivatalok, szervek felsőbbrendű hozzáálása. Hiszen ma már fentről is azt mondják, amit mi mindig is tudtunk: hogy nem normális a szolgáltatók pénzéhsége, a politikai elit mérete, ahogy az sem, hogy hosszú órákat kell eltöltenünk hétköznapi ügyeink intézésével a hivatalokban, hogy a rendőri szervek többet foglalkoznak az életszerűtlenül elhelyezett sebességkorlátozó tábláknál történő sebességméréssel, mint családaink védelmével.

- Több képviselőnek is kiutalt egyes témaköröket. Magának többek közt a munkahelyek teremtését tette feladatául. Hogyan törekszik ennek megvalósítására?
- A letelepedni szándékozó cégek szándékait és tevékenységük hatását városunkra meg kell ismernünk. Ha az egyenleg pozitív az itt élők számára, akkor mindent meg kell tennünk a letelepedésükért. Közlekedési csomópontokat, városi alközpontot kell kialakítani. Itt az új autópálya lehajtóra és a nagyállomásnál egy több közlekedési pontot összekapcsoló alközpontra gondolok. Ezek éppúgy munkahelyeket teremtenek, mint az az intézkedés, hogy a 2 és fél millió éves forgalom alatti vállalkozások részére az iparűzési adót el fogjuk törölni.

- Országgyűlési képviselőként tud-e többet tenni a bicskeiekért, Bicskéért, illetve a kistérségért? S ha igen, például mit és milyen módon?
- Őszintén hiszek abban, hogy 2010-től minden településnek egyforma esélye van a sikerre. A múltban sok hátrányos megkülönböztetés érte Bicske térségét. Megyénkben a legkevésbé támogatott kistérségek közé tartoztunk. Mindent meg fogok tenni azért, hogy az itt élők közelebb juthassanak azokhoz az információkhoz, amelyek a legfontosabbak a számukra. Legyen szó európai uniós, vagy kormányzati források elnyeréséről, vállalkozás-fejlesztésekről, munkahelyteremtésről, környezetvédelemről vagy a rendőrségről. Ezen információk és működő jó példák ismeretében, az összefogás erejével és további sok-sok elvégzett munkával, meggyőződésem Bicske nyerni fog és sikeres város lehet.

Az országos politikuslétszám csökkentést helyben további egyszerűsítés követte Bicskén, így a 2006-os bicskei képviselőtestület költségeihez viszonyítva, a most megválasztott képviselőtestület a ciklusa alatt 76 millió forintot takarít meg. Az elmúlt két évben  11 utcát újítottak fel, óvodát bővítettek, eszközfejlesztésre hoztak forrásokat az iskola s a könyvtár számára, uszodát adtak át és belekezdtek az egészségügyi központ fejlesztésébe, egynapos sebészet, nappali kórház kialakításával.

Forrás: S.Töttő Rita, Fejér Megyei Hírlap

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása