Az erre költött pénzek (a legtöbb jelölt mögött párt áll, ami ezt fizeti, a párt pedig az adóból, a mi pénzünkből él) még egy olyan kis városban is, mint Bicske, több milliós tételt jelent, de erről általában nem beszélnek, titkolóznak a politikusok.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az egyébként is felháborító plakátőrület után - még csak arra sem méltatják egyes jelöltek saját otthonukat, hogy eltávolítsák a néhai plakátok maradványait, pedig az kötelező a pártoknak, a törvény is előírja a sokadik bekezdésben, hogy 30 nap áll a a politikusok rendelkezésére az eltávolításhoz. Ezt Bicskén is alig, csak részben tették meg, van ahol még az országgyűlési, de még a 2006-os választások falragaszai is díszítik városkánkat.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Fotók: Izing Máté

„Nem kapnak büntetést, mert gyakran azok a pártok követik ezt el, akik győznek a választásokon, és akkor a választási irodák nem nagyon tüsténkednek azért, hogy a győztes pártot megbüntessék” – mondta Tóth Zoltán választási szakértő azt RTL Híreknek.

Sokszor elgondolkodom mi másra lehetett volna fordítani azt a pénzt, papírt, munkát - amiből elkészültek a plakátok. Mennyi szegény sorsú embert, gyereket lehetne segíteni, aki nem tehet arról, hogy oda került, oda született ahova...

Mennyi könyvet, füzetet, értelmes dolgot lehetett volna belőle gyártatni, azoknak akik szeretnének tanulni, de valamiért nem tudnak. A környezetszennyezésről már nem is beszélve: elképesztő, hogy a magukat egyébként zöldeknek is nevező pártok mekkora plakátolásra képesek, s még arra sem méltatnak bennünket az ikszelés után, hogy azokat idő múltán eltávolítsák.

Ezúton kérem a jelölteket és a hivatalt: a plakátokat mihamarabb szedessék le (saját maguk úgy sem hajlandóak rá), ellenkező esetben pedig intézkedjenek a törvény szerinti megbüntetésről.

Ha kinyomtatni, kitétetni volt energiája  a pártoknak, jusson erő a takarításra is!

Izing Máté

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása