Mi lehet az oka ennek? Valószínűleg az általános pénztelenség,és az ebből fakadó érdektelenség, az iskoláknak fűtésre sincs pénzük, nemhogy eljöjjenek Bicskéig, és benevezési díj fejében fellépjenek(ez mindössze 500 Ft, mielőtt bárki is nagyobb összegre gondolna…). Kár, mert nagyszerű élmény végighallgatni ezt a sok szépet. A Zeneiskola tanárai mindent megtettek, hogy mindenki jól érezze magát. A gyerekek igényes felkészítésén kívül dekorációkkal és süteményekkel készültek erre a délutánra, igazi ünnepi hangulatot varázsolva.

Az összekötő szöveget Igar Gabriella állította össze, a romantikáról szólt, a korszakról és alkotóiról, a stílus változásairól. A gyerekek boldogan válaszolgattak a feltett kérdésekre. A tanárnő jutalomcsokikat osztogatott nekik.

Csajkovszkij Capricciojával indítottak a kis növendékek, Földes Lili, Földes Luca, Tihanyi Csenge és Ulrich Boglárka. Felkészítő tanáraik: Baksay Ildikó(fuvola) és Béres Klára(zongora).

Schumann Sicilianoját Szanyi Bettina játszotta zongorán, felkészítő tanára Németh Tatjána. Nyikes Krisztián tanítványai:Kovács Gábor, Fráter Gergely és Igar Dániel trombitán játszották Schubert: A pisztráng című dalát. Debussy :Petit Piec című darabja következett, Kocsis Renáta játszotta szaxofonon (Kovács Gergely tanítványa) és zongorán kísérte Zekéné Kovács Ágnes. Schumann Tél apu-ját Nagy Levente, Nyikitjuk Leonid tanítványa , játszotta csellón, Sulyok Anna kísérte zongorán( Németh Tatjána tanítványa). Gitár duó következett: Mándl Zsolt és Kiss Gábor előadásában, Nyikitjuk Leonid tanítványai. Lukács Laura (Grósz Mónika tanítványa) fuvolán játszotta Schumann Álmodozását, zongorán kísérte a már említett Sulyok Anna (Németh Tatjána). A vonószenekar állt színpadra Henczné Bajnai Gabriella és Fráterné U.Csilla vezényletével. Csajkovszkij Reggeli imáját játszották és az egy Régi francia dal című darabot először elénekelték majd el is játszották. A móri klarinétos csoport előadásában Csajkovszkij Nápolyi dala következett, Gruber Nóra, Lascsik Márton,Lukáts Mónika,Gesztesi Nóra. Felkészítő tanáruk: Pfiffer Zsuzsanna. Buj Gabriella(Grósz Mónika)fuvolán játszotta Schumann Romanze-át,zongorán Zekéné Kovács Ágnes kísérte. Az estet Dvorak Szláv tánca (ezek közül is a 10. és a 6.)zárta,a móri Klarinét Kvártett , Lascsik Márton,Wittner Eszter,Jenei Krisztina és Pfiffer Zsuzsanna előadásában. Felkészítő tanáruk: Pfiffer Zsuzsanna.

A zenei találkozót Grósz Mónika köszönettel és emléklapok kiosztásával zárta. Szeretnénk hinni, hogy jövőre több csapat nevez be a Zenei találkozóra.

Márkó Szidónia

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása