Az etyeki betörésről kedden reggel 08 óra után nem sokkal kapta a jelzést a Bicskei Rendőrkapitányság Ügyelete. Mint kiderült, egy jómódú könyvelő hölgy házába törtek be ismeretlenek azalatt, míg a sértett munkába indult, és a takarítónő oda nem ért a házhoz. 1,7 millió forint értékben vittek el onnan készpénzt, ékszereket és különböző műszaki cikkeket.

A nyomozók már a feljelentés felvételekor sejtették, hogy olyasvalaki törhetett be a házba, aki tudta, hogy mikor nincsen otthon a sértett, és azt is, hogy mikor szokott a takarítónő megérkezni, mert csak ezen rövid idő alatt nem szokott bekapcsolva lenni a ház egyébként működőképes riasztórendszere.

A sértett kihallgatása során fel is merült egy román férfi neve, aki mindezen információk birtokában volt. Így mentek el a beszerzett információk alapján a bicskei nyomozók a komárom-esztergom megyei Tornyó pusztára, ahol megtalálták a keresett férfi élettársát. Mikor a hölgy munkahelyéről a férfi héregi lakása felé tartottak, szembetalálkoztak egy Opel Astraval, amit a keresett román férfi vezetett.

A 30 éves férfit így a nyomozók igazoltatták, aki ott a helyszínen beismerő vallomást tett az etyeki betöréssel kapcsolatban. Elmondta, hogy ő volt a bűncselekmény tippadója, és a sofőr is. A házban azonban nem járt.

Az általa használt gépkocsiból gáz-spray, maszkok, illetve kesztyűk kerültek elő. Azokat a rendőrök lefoglalták.

Ezt követően fogták el a román férfi két oroszlányi társát, melyhez a bicskei nyomozóknak már az oroszlányi kollégák is segítséget nyújtottak. A 20 éves férfit lakásán, míg a 29 éves személyt egy oroszlányi kávézó előtt fogták el.

A három elkövető lakásaiban a nyomozók házkutatást tartottak, ahol előkerültek azok az ékszerek, illetve műszaki cikkek, melyek az etyeki betörésből származnak. Ezen túl több olyan eszközt lefoglaltak a rendőrök, melyek bűncselekmények elkövetéseihez használatosak. A három férfit a Bicskei Rendőrkapitányságra állították elő, ahol gyanúsítottként kerültek kihallgatásra.

Szerdán Budapesten, a Keleti Pályaudvaron a bicskei nyomozók elfogták azt a 44 éves egyiptomi férfit is, akinek a trió a betörésből származó többi ékszert eladta. A nála megtartott házkutatás során sok olyan tárgy került lefoglalásra – többek között ékszerek, mobiltelefon - melyek vélelmezhetően bűncselekményekből származnak. Azok eredetének beazonosítása még folyamatban van.

A férfit a Bicskei Rendőrkapitányságra történő előállítását követően a nyomozók orgazdasággal gyanúsították meg.

A büntetőeljárást folytató Bicskei Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya vizsgálja, hogy a gyanúsítottak összefüggésbe hozhatók-e más korábban elkövetett bűncselekményekkel.

A történet pikantériája még az, hogy miközben az idősebbik oroszlányi férfit a bicskei rendőrök az oroszlányi nyomozókkal közösen bilinccsel a kezén a rendőrautóhoz vezették, egy idősebb hölgy lépett oda a Bicskei Rendőrkapitányság bűnügyi osztályvezetőjéhez azzal, hogy most látta a közeli utcában azt a férfit, aki hozzá nemrég betört, és akit a bűncselekmény közben megzavart.

Erre a hadnagy és egy oroszlányi nyomozó azonnal az egyik rendőrautóba szálltak, és a hölgy által megadott személyelírás alapján a férfi nyomába eredtek. A huszonéves férfit perceken belül meg is látták, majd el is fogták.

Mint kiderült, pár nappal előtte szabadult egy korábbi bűncselekménye miatt rá kiszabott börtönbüntetéséből. A férfit a rendőrök az Oroszlányi Rendőrkapitányságra előállították, majd a betörés elkövetése miatt gyanúsítottként hallgatták ki.

Székesfehérvár, 2010. december 09.

Németh – Kész Mónika r. szds., FM RFK szóvivő

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása