2011.03.15-ig terjedő időszakban a lakosság nyugalmát jelentősen zavaró és biztonságérzetét negatívan befolyásoló bűncselekményi kategóriák esetén az alábbi számú büntetőeljárást (nyomozást) indítottuk - tájékoztatta a bicske.info olvasóit a kapitány.

(Az adatok Bicske város és a hozzá tartozó hétvégi házas területeket összességében tartalmazzák. A zárójelben szereplő számok a tavalyi év hasonló időszakát tartalmazzák. Lopás tekintetében a tavalyi évben a kiugró adatot egy iskolai tanulók sérelmére elkövetett lopás sorozat okozza. A betöréses lopásoknál a tavalyi évben kiugróan magas volt a hétvégi házas területen elkövetett betörések száma.)



Szándékos testi sértés                                           4                     (74)



Közlekedési bűncselekmények                           5                     (24)



Házasság, család, nemi erkölcs

elleni bűncselekmények                                        6                     (9)



Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak        3                     (4)



Garázdaság                                                             6                     (12)



Lopás                                                                       37                   (220)

Ebből gépkocsiból lopás               6          (20)

besurranásos lopás                        4                                 (4)



Betöréses lopás                                                    32                   (94)



Csalás                                                                      2                     (14)



Rablás                                                                      1                     (3)



- Az idei évben az eddigiek során több eredményes felderítése is volt kollégáimnak. Ennek egy része a tavalyi év végén történt betörések elkövetésével gyanúsítható személyek eredményes felderítésére, más része ez évben indult bűntető eljárásra vonatkozik.

Jelen állás szerint 12 személyt hallgattunk ki gyanúsítottként betöréses lopással kapcsolatosan. Közülük 9 fő esetén megalapozott a gyanú arra vonatkozóan, hogy több alkalommal, több sértett sérelmére követtek el betöréses lopást. A gyanúsítottak közül jelenleg 2 fő előzetes letartóztatásban van - mondotta a kapitány.

- Legutóbb a tegnapi (2011.03.17.) napon Budaőrsön fogtak el a kollégáim egy orgazdát, akinél városunkból lopott szintetizátort, televíziót, digitális fényképezőgépet és más műszaki eszközöket foglaltak le. Az orgazdánál tartott házkutatás, mobiltelefonjának adatai alapján egy alaposan gyanúsítható személyt ma előállítottak kollégáim, Őt őrizetbe vesszük és kezdeményezni fogjuk előzetes letartóztatását. Társát még keressük - tette hozzá.

(ia)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása