2011. március 22-én Bicske város képviselő testülete közmeghallgatást tart az alkotmányról a zeneiskolában, estre 18 órakor.

Bár jómagam az 1944-ben életben lévő, de fegyverrel megszakított (német megszállás) Alkotmány helyreállítását támogatom, amire valljuk be, kevés az esély.

Képviselőként mégis meg kell tegyek mindent, amit tehetségem és habitusom enged, hogy jobbító szándékkal alternatívát kínáljak a lehetőségeink között.

Werbőczy István: Nemes Magyarország hármaskönyve előbeszédének 5. czimében írottak alapjául szolgálhatnának az új alkotmányunk preambullumának.

Hogy végre a magyar törvényhozás alapja, a magyar lélek mélyéről fakadó igazság szeretet legyen. Werbőczy István 1514-ben jegyezte az alábbi sorokat, majd 500 év távlatából is komoly üzenetet. Annál is inkább mint hogy ez a mű volt Magyarország első törvénykönyve, melynek készültekor a szerző a több száz éves magyar szokásjogot is figyelembe vette.

Mégpedig azt, hogy ne jogszolgáltatás, hanem igazságszolgáltatás legyen a szabad és független Magyarország törvényhozásának egyik cardinális fundamentuma.



„5. CZIM
Különbség van az igazság, jog és jogtudomány között

Az igazság, jog és jogtudomány pedig különbözik egymástól.

1. § Mert az igazság erény, tudniillik erkölcsi. A jog ez erénynek végrehajtója. A jogtudomány ennek a jognak tudása.

2. § Továbbá, az igazság az erények közt a legfőbb jó, a jog középrendű, a jogtudomány a legkisebb.

3. § Továbbá, az igazság mindenkinek megadja az övét; a jog meg elősegíti; a jogtudomány pedig tanítja, hogyan történjék ez.”

Ha ön egyetért ezzel a gondolattal, és szeretné ha az új magyar alkotmány tartalmazná a fentieket, kérem, jöjjön el és kérjük közösen Tessely Zoltán polgármester és parlamenti képviselő urat, tolmácsolja kérésünket a törvényhozásban.

Zárszóként pedig felhívom a Kedves Olvasó figyelmét az alábbi passzusra:

Bicske város SZMSZ 34. paragrafus (2). Bekezdés:

„…A közmeghallgatáson a város polgárai és a helyben érdekelt szervezetek képviselői közérdekű ügyben,helyi önkormányzati ügyben a képviselő testülethez, az egyes települési képviselőkhöz, a polgármesterhez, az alpolgármesterhez, a jegyzőhöz kérdést intézhetnek,és javaslatot tehetnek.”

Egyszóval, ha bárkinek volna pár keresetlen szava az alkotmányozáson túl, a „nagyméltóságú helytartótanács”- hoz bármilyen más bicskei közügyben, nosza, itt az alkalom, remélem kedden szép tavaszi esténk lesz.

Önök tesznek a hazájukért az életük jobbításáért, ami már önmagában endorfin és adrenalin felszabadító dolog, higgyék el nekem, én tudom.

Mi pedig érezni fogjuk felelősségünk súlyát, ezért kérem, jöjjenek el minél többen és gyakorolják a 20 éve ideiglenes alkotmányos jogaikat.



Maradok tisztelettel: Rihó Krisztián önk. képviselő JOBBIK

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása