Pénzt akartak csinálni...

2011.04.06. 11:43

 

Negyvenötezer forint lopási kárt okoztak azok az ismeretlenek, akik január végén feltörtek egy a bicskei vasútállomás melletti parkolóban álló autóbuszt és két akkumulátort vittek el belőle. A rongálással további ötezer forint kár keletkezett. Etyek Dávidmajorból egy ingatlan nagykapuján lévő láncot vágták le ugyancsak ismeretlenek, majd elvitték a nagykapu egyik szárnyát. Az adatgyűjtések eredményeként április 5-én kedden a bicskei nyomozók házkutatást tartottak két helyszínen. A Bicskén és Dávid Etyekmajorban történt házkutatás alkalmával olyan tárgyak, holmik kerültek lefoglalásra, amelyek feltehetően bűncselekményekhez köthetők. A további nyomozási cselekmények eredményeként összesen öt személy gyanúsítotti kihallgatása történt meg.

A gyanúsítás szerint az autóbusz feltörést négyen követték el, a kerítés-kapuelem elvitelében hárman működtek közre. A bűncselekményeket változó felállásban követték el. A bűncselekményeket egyértelműen pénzszerzési céllal követték el. A nyomozók e mellett másra is bukkantak. A kihallgatások során fény derült arra is, hogy a főként fiatalokból, fiatal felnőttekből álló gyanúsítotti kör és eddig még ismeretlen társaik rendszeresen fogyasztanak kábítószert. Ennek bizonyítására a nyomozók mintavételre intézkedtek. Ez utóbbi bűncselekmény kapcsán igyekeznek feltérképezni a fogyasztók teljes körét, valamint a drog beszerzési forrását.

A Bicskei Rendőrkapitányság tovább folytatja az eljárást a már ismertté vált elkövetői körrel kapcsolatban. Nem zárják ki annak lehetőségét, hogy más bűncselekményt is követtek el területükön a helybéli ifjak.

 

FM RFK

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása