A váli telephelyen tárolt növényvédő szerek a bejelentő szerint május 13-án még megvoltak, 17-ére virradóra azonban már csak hűlt helyüket konstatálták. A tettes az őrzött telephely hátsó frontján ment be, ahol előbb kibontotta a drótkerítést, majd távozását követően gondosan visszadrótozta. A telephely közvetlen szomszédságába lévő repceföldön át távozhatott a néhány tíz méterre lévő szolgalmi út felé.

A raktárból 32 csomag PRO-NIK elnevezésű folyékony és szilárd halmazállapotú gyomirtó és 60 liter Karate Zeon rovarölő szer tűnt el. Míg az előbbi I. kategóriás, de az emberre nem veszélyes szer, az utóbbi I. kategóriájú, de az emberi bőrrel érintkezve, vagy emberi szervezetbe kerülve veszélyes lehet. Az eltulajdonított érték meghaladja az 5,5 millió forintot.

A rendőrség kéri a gazdákat, hogy a nagy összértékű, ugyanakkor alkalmatlan kézbe kerülve veszélyes növényvédő szerek megfelelő őrzéséről gondoskodjanak a kiszállítástól a felhasználásig. Évről évre történnek az év ezen szakában növényvédő szer lopások. Különösen a drága, különleges felhasználói engedélyhez kötött szerek iránt „nő meg a kereslet”. Félő, hogy a megfelelő tudás nélküli felhasználás emberben, állatban, környezetben egyformán kárt tehet.

FM RFK

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása