A házassági anyakönyvezető Bicske város nevében is köszöntötte az ifjú párt, Paszicsnyek János vőfély pedig az egybegyűlteket.

Köszöntőjét elmondotta már az anyakönyvvezető, a Csík zenekar elődadásban hallhattuk hangfalból a Most múlik pontosan című nagy hatású dalt. Ennél a sornál járt az énekes:  "Látom, hogy elsuhan felettem egy madár" - amikor három méterre az ifjú pár és a násznép feje felett elrepült a fehér gólya.

Kitört a nagy nevetés és egy emberként, koszorús lányokkal, anyakönyvvezetővel együtt a bicskei kastély fölötti égre tekintve tapsolták a hosszúlábú gázlómadár szárnyalását.

A dal utolsó sora: "Ez tényleg szerelem".

Annyira jó dramaturgiai elem volt a gilice megjelenése a bicskei esküvő fölött, a zenére rímelve, a házassági anyakönyv asztala felett, hogy alig akartuk elhinni véletlenszerűségét.

Vásárhelyi János igazgató úrhoz fordultunk, hogy ebben bizonyára benne van az ő keze is. Van aki galambokat ereszt szélnek. Van aki gólyákat. De János így válaszolt:

- Él itt a parkunkban egy gólya. Itt fészkel. Sokszor látjuk a gyerekekkel repülni. Még békákkal teli vizes élőhelye is van nálunk.

A násznép háttal ült a kastély épületének a szép időben, szemben Kovács Györgyné anyakönyvezető asztalának, aminél az ifjú pár is ott ült. Mögöttük elénk, a násznép elé tárult a kastély angolparkjának részlete, a pipázó és hűsölő mögötti tisztáson legelésző szép lovak, csikók és csacsi.

Szóval a következő bicskei ifjú párok és násznépeik feje fölé sok szép, teli csőrű fehér gólya, gilice, cakó és eszterág sokatmondó röptét kívánjuk a kastély parkja felett és Bicske teljes légterében.

Yousrának és Gábornak sok örömet, boldogságot!

 

Izing Antal

 

 

 

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása