Az összehasonlítás igényének gondololta minden bicskeiben felébred, ha a megye polgárőrségeinek helyzetéről olvas, hiszen városunkban évtizedek óta társadalmi szolgálatban dolgoznak a polgárőrök.  Ők semmilyen támogatást nem kaptak néhány éve, közösségüket még arra sem méltatta Tessely Zoltán, hogy a Nemzeti Együttműködés közepette aláírja ezzel az áldozatkész valóban bicskei közösséggel az együttműködési megállapodást.

Nulla forint plusz ÁFA Ft/hó értékben adott tanácsunk szerint Bicskének szüksége van a városunkat jól ismerő polgárőrökre...

Ezt már az FM FRK Sajószolgálata adta hírűl más helységek polgárőreinek helyzetéről:

"Alsószentiván Polgárőrsége nevében Katona Sándor elnök vette át azt a sötétkék színű VW Borát, amit Fejér megye rendőrfőkapitánya, dr.Simon László rendőr dandártábornok adott át rövid házi ünnepség  keretében pénteken reggel a főkapitányság udvarán. Idén ez már a harmadik jármű, ami a rendőrség tulajdonából a polgárőrökhöz kerül…

A kilenc éves megkímélt állapotban lévő VW Borának nagyon megörültek az alsószentiváni polgárőrök. Mint elnökük Katona Sándor elmondta, előző autójukat már nem tudták leműszakiztatni, mert annyira rossz állapotban volt. Így a most, rendőrségtől kapott VW lesz járműparkjuk egyetlen megbecsült tagja. Főként a mintegy 650 lelket számláló kistelepülésen végzett járőrszolgálatuk során fogják használni járművet, de ezzel nagyobb hatékonysággal tudják ellenőrizni a külterületeket is. 23 nemrégiben vizsgázott lelkes polgárőr várja, hogy minél előbb birtokba tudják venni az autót. Katona Sándor elnök, akinek a fia maga is a polgárőr elmondta, nagyon jó a kapcsolatuk a helyi önkormányzattal, akik a lehetőségeikhez képest támogatják őket, de hasonló jó kapcsolatot ápolnak a Sárbogárdi Rendőrkapitányság vezetésével és állományával.

Utóbbiakkal napi rendszerességgel látnak járőr feladatokat.

Fejér megyében nem új keletű kezdeményezésről van szó. A megye rendőri vezetése mindig is legfőbb stratégiai partnerként tekintett a polgárőrségre. Felkészítéssel, képzéssel, de gyakran technikai eszközökkel támogatják civil segítőiket. Az idén ez már a harmadik autó, amelyik a főkapitányság gépjármű parkjából átadásra kerül. Korábban Káloz és Székesfehérvár polgárőrei kaptak autót Fejér megyében."

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása