Nem lepődnénk meg, ha a következő "hírt" hozná a Bicskei TV feliratos képernyője: Móricz Zsigmond Rokonok című regényének bicskei bemutatója készül a Kossuth téren, vagy a Csabdi úton. Színpadra alkalmazta: Tessely Zoltán.

Ez olvasható erről a tipikus magyar sajátosságról: az ismerős-alapú ügymenet szerint  "kiadsz egy melót olyan alapon, mert ismerős ismerőse, és nem igazságosan válogatsz a pályázók között, aszerint, hogy milyenek az ajánlataik, ez az urambátyám-világ. jajj, én ismerem, majd nekik adjuk ezt a melót-állást-megbízást".

"A nepotizmus a hatalmi pozíciók (és a vele járó előnyök: vagyon, befolyás stb.) olyan elosztása, mikor a döntéshozók a rokonaikat, barátaikat részesítik előnyben az alkalmasabb, felkészültebb jelentkezőkkel szemben. A szó a latin nepos szóból ered, melynek jelentése „unokaöccs” vagy unokatestvér."

(ia)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása