A cikkből kiderül az is, hogy Sulyokné Guba Judit szerint, az integráció jegyében létrehozott, „Kapcsolat Központ” néven működő új intézményben összeérnek majd az egészségügyi és a szociális feladatok, gyorsabb lesz az információcsere.

Ez minden bizonnyal így lesz, hiszen ha belegondolunk, a bölcsödében mindennapos pelenkázásra az idő múlásával előbb-utóbb valamennyiünknek szüksége lehet. A bizottsági elnöknő azt is elmondta, hogy elsősorban nem anyagi megfontolásból került sor a bölcsi, a CSSK, a Gondozási Központ és a védőnői szolgálat összevonására, hanem azért, hogy „gyorsabban tudjanak segíteni”. Hogy ki kinek, arról nem szól az írás.

Ha meglódul a fantáziám csak két dolgot tudok elképzelni. Vagy az idősek vigyáznak nagymama-nagypapaként a totyogókra, vagy a kicsik adják kölcsön játékaikat az esetleg unatkozó szépkoruaknak. Tényleg nagyon praktikus.

Sulyokné csak arról feledkezett meg nyilatkozni, hogy mi lesz azokkal az idős, ellátásra szoruló, esetleg magányos emberekkel, akik számára a jövő év februárjától megszűnik a bentlakásos ellátás. Mehetnek ők is bölcsibe, vagy a védőnőkre bízzák őket?

bktvweb – D.Gy.

 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása