A kerítés legalább ott van

2011.09.02. 19:25

A város azzal a kitűzött céllal vásárolta meg a Csokonai utcai két egymással szemközti ingatlant, hogy a márra rommá alakult, széthordott házak helyére utat építsenek, kereszteződve a Csokonai utcával. Az útvonal lerövíditette volna a városközpont felöl érkezőket a Bihari út felé.

A házak az évek során teljesen elértéktelenedtek, így eladása is milliós károkat okozna a városnak. Az utcabeliek szerint az még nem is baj, hogy a terv meghiúsulni látszik, mert jelentősen megnövekedne a forgalom, ami saját nyugalmuknak veszítésével járhatna.

Néhányszor ugyan kiírt az önormányzat pályázatokat vállalkozóknak, akik elszállítanák a romokat, mindenféle ellenszolgáltatás ellenében. Mint minden pályázat után, legutóbbi is sikertelenül végződött.

Most azonban végre, történt valami! Az egyik ház udvarát gaztalanították, és még egy drótkerítést is kihúztak, ami - igaz - nem gátolja meg a telekre bejutni akarókat, mert nem mindenhova került a kerítésből, de legalább ott van!

A másik telken ugyanaz a helyzet, mint volt. A beszakadt pincetetők ugyanolyan életveszélyesek, a rágcsálók ugyanúgy elszaporodva, ugyan olyan szemetes és elhagyatott, ahogy régen is láthattuk.

Fotók: A szerző felvételei

Izing Máté

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása