Néhány sorban

Még beosztott óvónőnek sem kellett

Július közepén zárt testületi ülésen döntöttek az óvodavezetői pályázatokról, illetve arról, hogy eredménytelenné nyilvánítják a Kakas Óvoda vezetői posztjára kiírtat. A döntéssel a volt vezető, Bócsiné Mészáros Anna vezetői megbízatása augusztus 15-i hatállyal megszűnt, átkerült beosztott óvónő státuszba. A vezetői feladatokat helyettese látja el, a következő pályázat elbírálásáig.

Néhány nappal e dátumot követően Bócsinéval volt helyettese közölte, hogy megszűntetik munkaviszonyát. Vagyis 17 évi vezetői munka után, Bicskén óvónőként sem tartanak rá igényt. Kiháriné, a megbízott helyettesítő azóta kinevezte helyettesének Bárányosné Szabó Zsuzsannát, aki (minő véletlen) a Csokonai Általános Iskola igazgatójának jelenlegi felesége.

Kitüntetések augusztus 20-án

Újabb díszpolgára van Bicskének. Augusztus 20-a alkalmából Dr. Kelemen András volt országgyűlési képviselőt tartotta legérdemesebbnek e címre a város képviselő-testülete.

Dr. Kelemen 1990 óta volt tagja a parlamentnek, először MDF-es majd Fideszes színekben. Több cikluson keresztül Fejér megye 7-es számú, bicskei központú választó kerületében. Ténykedése során egy alkalommal sikerült eredményesen lobbiznia egy 307 millió forint értékű pályázat ügyében, amit a város nem tudott igénybe venni az önrész hiányában. Dr. Kelemen Andrásnak Bicske vonatkozásában még egy említésre méltó ténykedése volt, a Teleház nevű intézmén

y létrehozása, ami néhány éves működés után végleg bezárta kapuit.

A Bicskéért Közösségi Díjat a Bicskei Tanuszoda úszásoktatóinak adományozta a testület.

Tanévnyitó

Vége van a nyárnak, amit mi sem bizonyít jobban, hogy megkezdődött a tanév. A Csokonai Általános Iskolában - a várakozásokkal eltérően -, mintegy 50 gyerekkel kevesebben kezdték meg a 2011/12-es tanévet, míg a Szent László Iskola valamennyi helye betöltésre került.

Az önkormányzati általános iskolában Tessely Zoltán polgármester keményen politikai töltetű évnyitó beszédet tartott, ami minden bizonnyal nagy érdeklődést válthatott ki a nyár elmúlásán kesergő tanulóifjúság előtt. (Ezzel kapcsolatos olvasói írás a bicske.info-n olvasható). Az iskolai átszervezéskor megígért korszerűsítések jó része nem valósult meg, egy része pedig a szülők munkájának köszönhetően realizálódott. Viszonylag friss hír, hogy tornaterem korszerűsítésre több mint 11 milliót nyert Bicske sok más megyei településsel együtt.

Integráció csak azért is

A Tavasszal végrehajtott intézmény összevonások után az integráció-expressz várhatóan októbertől robog tovább.

„Ésszerűsítés” címen összevonásra, egy vezetés alá kerül a művelődési központ, a könyvtár, a zánkai tábor, a városi tévé (amit egyébként jelenleg kiemelten közhasznú alapítvány működtet) és a több éve nem létező bicskei újság.

A legutóbbi integrációkor létrehozott „Kapcsolat Központ” (gondozási központ, családsegítő, védőn

ői szolgálat) szeptember elsejétől kellene, hogy működjön. Információnk szerint jelenleg sem elfogadott engedélye, sem kinevezett vagy megbízott vezetője nincs az intézménynek. A vezetői pályázatról úgy tudjuk, hogy szeptember 5-i ülésén dönt a testület, zárt ajtók mögött.

Alaptörvény dedikálva

Szeptember 4-től igényelhető a Polgármesteri Hivatalban a Kövér László házelnök által dedikált, jövő évtől érvénybelépő új Alaptörvény – adja hírül a bicske.hu.

bktvweb - Dancsi

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása