A zánkai Bicskei Tábort, a Bicskei Tévét, a Nagy Károly Városi Könyvtárat, a Petőfi Művelődési Központot összevonja és egy vezetés alá helyezi Tessely "Városépítő" Zoltán, Bicske Csabdin élő polgármestere és a testület mai döntése. Az új igazgatót később i pályázat alapján választják ki. 

Az intézmény vezetőjének személyéről tehát még nem dönthettek, de az biztos, hogy mindannyi intézménnyel alaposan kitolnak ezzel a döntéssel, aminek tervezete szintén nem szerepelt a polgármester kampányában.

Munkahelyet ezzel a város valószínűleg többet veszít, mint amennyit teremt. 

Mindegyik intézmény nagy múltra tekint vissza, Tessely Zoltán egyikhez sem kötődik, mivel nem itt élt. Létezése történetében mindig is önálló vezetővel bíró intézmények voltak. A Nagy Károly Városi Könyvtárban, a páratlan helytörténeti kinccsel és jól kialakult minőségi szolgáltatással, a Petőfi Művelődési Központban mindig is tiszteletreméltó munkát folyattak a település érdekében, zánkai táborunk mellett - ahol életében először nemrég Tessely Zoltán is járt -, komoly bicskei önkéntes munkaerő fogott össze, önkéntes munkaórák ezreit dolgozva a gyerekekért. A tévét alapító bicskei,  társadalmi munkában több mint másfél évtizedig vezette a szerkesztőséget. Az őt váltó kuratórium minden munkája ellenére úgy vezeti majd a tévét, hogy sem valódi hatásköre, sem pénze nem lesz, mindent Nagy Közös Mindenhez Értő Vezető fog iránytani.

Ehhez a döntéshez valóban kellett egy nem bicskei polgármester.  

Akik Tessely Zoltánra szavaztak, abban bíztak, hogy hoz is valamit Bicskére, nem csak visz.   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása