A Kutyasuli első levele

Címkék: ír olvasó az kutyák kutyasuli

2011.11.29. 14:55

 A Bicskei Szó tegnapi felhívásához érkezett olvasó reakció, amit örömmel adunk közre.  

"Kedves Viktória!

 
Örömmel olvastam a bicske.blogon, hogy végre valaki mást is foglalkoztat a kóbor ebek sorsa, akik az emberi tudatlanság és nemtörődömség miatt kerültek ilyen kiszolgáltatott helyzetbe.
 
Remek ötletnek tartom, hogy az ünnepek alkalmából gyűjtsünk a kutyáknak jutalomfalatokat, de véleményem szerint ezeknek a jószágoknak sokkal nagyobb szükségük lenne egy kis emberi törődésre, sétára és szocializálódásra.
Mint tudjuk, Tibi remekül gondoskodik a kutyák "gasztronómiai jólétéről", nem csak eléjük veti a kaját, hanem főz nekik, figyel rá, hogy ebben a hideg időben meleg étel kerüljön a tálba.
Minden elismerésem az övé, hogy a munkáját ilyen lelkiismeretesen végzi!
De gondoljunk arra, hogy a kutyák, akik eddig szabadon rohangáltak udvarokon és utcákon, most kis ketrecekbe zárva tengetik mindennapjaikat.
Ez pszichésen rendkívül megterhelő, viselkedésük ettől akár kórosan el is torzulhat, ami még jobban rontja az esélyét annak, hogy újra gazdihoz kerüljenek.
 
Amikor szeptemberben újra elindítottuk a kutyasulit  kedves önkéntesek nagy elszántsággal jöttek hetente többször is, hogy a sintértelepi kutyák életét megkönnyítsék azzal, hogy egy kicsit foglalkoznak velük és elviszik őket sétálni.
Ez a kutyáknak nagyon jót tett, némelyik akkor érezte először, hogy az ember nem csak bántja őket, hanem valami jót is ad. Volt, aki a sintértelepi kutyával vett részt a kutyasuli óráján, ezzel is visszaszoktatva a kutyát az emberekhez és a normális élethez.
Az összefogás napi videóklipben is szerepeltek ugyanolyan fegyelmezetten, mint a gazdis ebek.
Több kutyának sikerült is így gazdát találni, megmentve őket a további "börtönélettől" és az elaltatástól. Ezúton is köszönet a lányoknak!
Sajnos egyéb elfoglaltság miatt és a hőmérséklet csökkenésével egyenlően fogyott a lelkesedés is, ma már nincs senki, aki a szabadidejéből akár heti fél órát is tudna szánni erre.
 
 
Szerintem ha tényleg valami jót szeretnénk tenni a kutyákért, akkor ilyen módon kellene újra összefognunk!
Természetesen a kutyasuli is minden segítséget megad ehhez.
 
Üdvözlettel:
Karasu-Bogyai Krisztina"
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Olvasva az irást szerintem ujra érdemes lenne a kezdeményezést népszerűsiteni mert most is van benn jó pár kutyus aki kicsi odafigyeléssel elképesztő mutatványokat tudna és persze ránk emberekre is ráférne a tanitás,szerintem akár több kutyusbol álló csapat is összejönne jo pár tudja a szokásos vezényszavakat de mellé sok mindenre tanithatoak lennének arrol nem beszélve hogy a hála részükről messze tulnő minden
süti beállítások módosítása