A kampányai során munkahelyteremtést és Bicske bevételeinek nagymérvű növelését  ígérő Tessely Zoltán polgármester (Bicske legdrágább embere) vezette testület előtt olyan költségvetés tervezet áll, ami tizenhárom és fél állás megszüntetését irányozza elő.   

Történik mindez azok után, hogy a Gondozási Központ bentlakásos idős-ellátásának megszüntetésével 4 bicskei már elveszítette munkahelyét. A 13,5 álláshely megszüntetése azt is jelenti, hogy betöltetlen álláshelyeket zárol a város.

Csőd nincs kilátásban, de Tessely Zoltán a csődről elmondta, ő akkor is polgármester marad,  de akkor magasabb adókra, több állásvesztésre lehet számítani, hiszen csőd esetén csődbiztos vezeti a várost.  

A február 13-i testületi ülésen, ami már látható a bicskei tévé felvételén, a költségvetés tervezetét mutatták be, ami még könyvvizsgálói korrekcióra szorul. Jövő héten fogadják majd el végső változatát.

Bicske Csabdin élő polgármestere az ülésen nem részletezte, hogy kik számíthatnak állásuk elvesztésére ezekben a nehéz időkben. Nem mondta el azt sem, mely intézmények állománya számíthat a legrosszabbra. Egy ellenzéki képviselő pontos választ kért tőle, de ezt Bougrla Ossamah képviselő nem kapta meg Tessely Zoltántól.

"Bicskén minden nyilvános, minden hozzáférhető" - tért ki a válasz elől Tessely Zoltán, akinek polgármestersége idején megszüntette városunk a Bicskei Élet kiadását, amelynek korábban minden száma tartalmazta a testületi döntéseket.

Tasnádi Márta, a C.C Audit Kft. vezetője a takarékos gazdálkodást dicsérte. 

A polgármester elmondta, hogy a városnak jelenleg több a bevétele mint a kiadása, mire Dr. Bourgla arról emlékezett meg, hogy a város két éve maga előtt tol vagy 130 millió kifizetetlen számlát. Érdekelte volna a képviselőt, mi alapján dönti el a városvezető, kinek fizeti ki határidőre vagy azelőtt a pénzét és kiét tolja maga előtt. Az is érdekelte volna, erről hogyan, mi alapján döntenek. 

Tessely Zoltán megszólalásainak középpontjában most is a város adóssága állott. Szántó János polgármester halálának napjára célozva, a sokak által tisztelt városvezető nevét nem kiejtve említette Tessely Zoltán az Isten humorát. Itt ő arra gondolt, hogy 2008. június 4-én kellett a nagy hitel első részletet fizetni Bicskének és "Isten humora" következtében éppen június 3-án hunyt el Szántó János....

Szerintem - személyes  megjegyzés -, Istennek valóban jó humora van,  nem pedig útszéli cinzimusa. A kettőt nem szabad összekeverni. 

Bár ebből Zoltán azt "a ragyogó" következtetést vonta le indulatosan, hogy ő, ők vették fel a hitelt, mi pedig visszafizetjük. Két fröccs mellett négyszemközt lehet gondolkodni erről a már nem is füstös kocsmában, de a szomszéd város testülete elé vinni nem illik ezt az ízléstelen mondatot abban a városban, ahol az elhunyt családja éli életét.

Másrészt nem személy szerint ők vették fel a hitelt, hanem Bicske. És Bicske fizeti vissza. Nem szabadna ekkora bajban ennyi energiát pazarolni a MUTOGATÁSRA.

Egy mentőtisztnek sem az a feladata, hogy az életveszélyes sérült megmentése idején azt találgassa, ki a felelős az beteg állapotáért, ki verte fejbe, kinek kell lakolnia... A mentőtiszt nem büntetőbíró. És mert Szántó János szakmaiságával igen magasra tette a lécet utódja, Tessely Zoltán előtt, aki szemmel láthatóan frusztrált ettől, még nem kell otrombának lenni.           

Szerkesztőségünk véleménye szerint a magát római katolikus kereszténynek valló Tessely Zoltánnak jobban kellene ismernie az emberi tisztesség szabályait, mintsem egy ember elhunytának napjával játszani testületi ülésen. Szántó János nevét ugyan nem mondta ki most sem, ahogy a Bicskei Tanuszoda és az Egészségügyi Központ átadásakor sem tette meg, amelyek kifejlesztése szintén Szántó János nevéhez köthetők.

Tessely Zoltán polgármester elmondta: Bicske napjainkban hitel nélkül ugyanúgy vagy még jobban fejlődik a zemberek szerint, mint a hitelfelvétel időszakában. (No comment - A szerk.)        

Sulyokné Guba Judit a Tessely Zoltán nevével fémjelzett készülő költségvetéssel kapcsolatban a következő jelzőket használta:

"Végtelenül tisztességes és becsületes költségvetés".

"Fájdalmas".

"Csont és bőr".    

"Minden nyilvános. Ilyen még nem volt" - mondta a minden testületi lépést közlő bicskei újságot megszüntető polgármester. A költségvetés tervezetét még sehol nem találtuk meg, így nem tudjuk még azt sem, honnan akarják elküldeni a munkavállalókat.

Tippjeink vannak, de azt megtartjuk magunknak, mert ez nem lóverseny. Ez Bicske tragédiája. Ami nem most kezdődött.            

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Eddig sem arról volt híres hogy anniyr törné kezét lábát a városért, ez egy állomás neki a zsírosabb megyei pozició felé, tojik bele hogy mi van itt, mi kötné ide...
"A polgármester elmondta: Bicske napjainkban hitel nélkül ugyanúgy vagy még jobban fejlődik az emberek szerint, mint a hitelfelvétel időszakában."

......szerintem hallucinogén cuccot nyom a polgármester.....
Ha jól tévedek, Szántó János döntött a hitelfelvételről, mivel ő volt akkor a polgármester. Miért is kellett az a kb. 3 milliárd? Jah, aszfaltozni néhány utcát, több helyen olyan szélekkel, mint az ökörh.gyozás, süllyesztett csatornafedelekkel, egyirányúsítva több kertvárosi utcát, amelyek azelőtt ugyanolyan szélességgel bírva kétirányúak voltak és azok lettek újra (csak egy időben ezért kellett sunyiskodni+büntiket fizetni).
Mi a helyzet a szintén a Szántó-éra alatt belterületbe vont Budapest Gate-tel (sicc!)?
Valamint a Prohászka utca gyönyörű, hatalmas ősfáinak kérdezés nélküli kiírtásával?
Istennek van humora-ez esetben én is így látom.
süti beállítások módosítása