Tartós élelmiszereket gyűjt a Bicskei Katolikus Karitász önkéntes szervezete, az adományokat pedig Húsvétkor ajándékozzák oda a rászoruló bicskei szegényeknek.   

Varga Imre címzetes esperes, plébános a mai nagyböjti mise után is kihirdette a jó szándékú gyűjtést, adományozásra biztatva a híveket a Magyar Katolikus Püspöki Kar március elsején kelt körlevele alapján, ami a nagyböjti tartós-élelmiszer gyűjtést kezdeményezte.  

Imre atya a tartós élelmiszer fogalmának tisztázása érdekében (magam néha csak a konzervig jutok el) sorolta, hogy tartós és alapvető élelemnek számít például a liszt, cukor, étolaj, zsír, tészta, szárazbab és a szegény családok gyermekei szívesen fogadják a cukorkát, burgonyaszirmot, csokit is. Elmondta a plébános úr azt is, hogy fagyasztott árút a gyűjtők nem tudnak fogadni. 

A Fájdalmas Szűzanya oltára elé, ami a bejárattól balra található, a vasárnapi mise végéig tucatnyi szatyor élelmiszer-adományt tettek le a bicskei hívek ma, de hétfőnként délelőtt is be lehet vinni adományunkat a plébániára - a Katolikus Karitász munkatársainak.  

Ha a jótékony szervezet önkénteseit ismerjük, akár nekik is át lehet adni a csomagot, ezen az oldalon megtaláljuk neveiket.  

 

Tartósan a létminimum szintje alatt élő emberek tömegét segíthetjük egy picit, akiknek szinte esélyük sincs arra, hogy helyzetükből kilépjenek. Adományunkkal sem tudnak, de legalább alapvető élelmiszerekkel tehetjük húsvéti asztalukat ünnepibbé.  

 

IzingA.           

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása