A mai mise utáni hirdetésben Varga Imre plébános úr rekordnak nevezte az egyházközségi élelmiszer-gyűjtés eredményét: a Nagyböjtben a Szent László Általános Iskola és a Katolikus Karitász segítségével több mint két és fél mázsa adomány élelmiszert adtak össze a jóérzésű emberek, köztük iskolások, a bicskei rászorulók szebb Húsvétja érdekében. A gyűjtés hírét korábban a Bicskei Szó is közölte.       

"Tartós-élelmiszer gyűjtés Bicskén

 
2012. március 4-től március 18-ig, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívását is figyelembe véve, egyházközségeinkben - Bicske, Felcsút, Alcsút, Csabdi, Óbarok és Szárliget közösségeiben - nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtést rendeztünk.
 
Álljon itt néhány kép a bicskei templomban tisztelt Fájdalmas Szűzanya oltára előteréről 2012. március 18-án.
A felhívásra és kérésemre a bicskei Szent László Katilikus Általános Iskolában a gyerekek között is folyt gyűjtés. Az ott összegyűlt élelmiszer adományok is szerepelnek azokon a felvételeken, amelyek már a közösségi teremben készültek.
A gyűjtés kapcsán valóban megható és felemelő élményeink is voltak.
Az adományok még húsvét előtt a rászorulókhoz kerülnek. Ez nem karitász-gyűjtés volt, de a szétosztásra - az emberek élethelyzetének jobb ismerete okán - a helyi karitász szervezetet kértem fel.  
 
Varga Imre atya"
 
 
 
 
A templomban összegyűlt: kb. 181 kg
Az iskolában összegyűlt:     kb.  80 kg
Megjegyezzük azonban, hogy az adományok értékét nem feltétlenül annak kg-ban mért súlya adja meg.
Sőt, azoknak az akár apró ajándékoknak a lelki értéke, amelyeket az adományozók - köztük gyermekek - önmaguktól vontak meg. Ilyenekből pedig nagyon sok van a fényképeken.
Jól sikerült ez a nagyböjti "akció". Mondhatni rekordot állítottak fel a jóérzésű emberek.
De az igazi rekord az, ami Isten jutalma lesz ezért.
Külön köszönöm a karitász önkénteseinek a lelkiismeretes szétosztást.
Isten fizesse meg mindenki környörületét a rászorulókon, és adjon még boldogabb húsvétot az adakozóknak! - olvasható a Bicskei Plébánia újságjának örvendetes összegzésében. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása