Tovább szépül Bicske belvárosa. 

A gyülekezeti ház, melyben korábban hosszú ideig a bicskei könyvtár működött, teljesen megújul kívül és belül. Átépítése célegyenesbe fordult.
 
 
 
Az épületet a DM (Drogerie Markt) 1970-ben alapított német cég fogja bérelni, létrehoznak benne egy önkiszolgáló drogériát. Nyitását 2012. június 21-én  tervezik.
 
 
 
A bicskei reformátusok az előre átutalt több éves bérleti díjból megkezdhették a régi parókia belső felújítását is - a tető, a szigetelés és a födém több éven át tartó elkészülte után - , melynek során kialakítanak egy gyülekezeti termet az épület kétharmadából, valamint a későbbiek folyamán egy lelkészi hivatal, szolgálati lakással együtt. A külső tatarozással azonban sajnos, még várni kell.  
 
 
 
A gimnázium melletti épület hajdan iskolaként működött, az 1840-es évek elején épült fel két nagy tanteremmel, azzal a céllal, hogy az eddig két külön épületbe járó fiúk és  leányok egy közös iskolába járhassanak. Az új iskolaépületről azonban már akkor azt írták, hogy elhibázott lett. Valószínű, hogy ezért is volt csak két évtizedig iskola, azután szolgálati lakásként és lelkészi hivatalként működött egészen 2001-ig. 
 
 
 
Mint azt Máté János református lelkész a Bicskei Szónak elmondta, a bérbe adás azért is jött jól most az egyházközségnek, mert az épület a hozzáépítéssel bővül, felújításával értékesebbé válik, és mert az épület korábbi használata során a fűtés korszerűtlensége amúgy is meghaladta az egyházközség anyagi lehetőségeinek keretét.  
 
 
 
Az egyházközség honlapját ajánljuk olvasóink figyelmébe, hiszen kevesen ismerik. Mottóként Pál apostol ezen tanítóerejű mondata szerepel, ami különben a történelmi Rákóczi család címerében is olvasható: „Ha Isten velünk, kicsoda ellenünk” Róm 8,31
 
I.A.    
 
 
 
 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása