Jó hírt hallottam. Egész pontosan boldogan mesélték nekem, hogy szenzációs darabokat adtak elő a bicskei általános iskolás színjátszók a Prohászka utcai épület nagy munkával színházteremmé alakított tornatermében.

Az eseményről sehol semmi nem jelent meg sem előzetesen, sem utólag, viszont a bicskei tévé jelen volt, vagyis a műsorában láthatók lesznek ifjú nagyjaink. A rendszerváltozás óta először engedi meg magának a városvezetés, hogy eltekint a lakosság városi havi lapban, hagyományoson történő tájékoztatásáról, így aztán abban sem fogunk tudni olvasni erről a kiváló közösségi, iskolai és kulturális eseményről.    

Az egyik színdarabról azt mondták nekem az az irodalomhoz jól értő bicskei, aki a nézőtéren ült, hogy a mai élet összes kütyüje szerepelt vicces jeleneteiben, és aki beszélt nekem róla, még azt is tudta, hogy Zeusz szerepét a jó humorú fiúnak mondott Máté Miklós, a református lelkészházaspár hetedik osztályos fia alakította.

Szívesen közölnénk erről az eseményről részletesen mindent, kérjük az iskolásokat, ha van kedvük a darabok szereposztását, rövid tartalmát, segítőik nevét leírni egy cikkben. Úgyis jó, ha a Csokonai honlapjáról vehetjük át.        

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hát, ennyit a városvezetés lakosság iránti elkötelezettségéről - már ami a tájékoztatást illeti. Az mindenesetre jó hír, hogy vannak ilyen programok.
De egyvalamit nem értek: a nagy munkával színházteremmé alakított tornaterem nem a "Zöldház" volt régen? Mert ha igen, akkor az, mint koncertterem működött, ugyancsak nagy munkával lett rendbetéve, a zeneiskolás szülők és gyerekek saját kétkezi munkájával - érdemes volt tornateremmé szétbarmolni...! :(
süti beállítások módosítása