Bicske nem ezt akarta

Címkék: vajda

2012.07.25. 18:35

A Bicskei Szó információja szerint nem az a fiatal, főállású tanár lett a Vajda igazgatója, akit a tanárok, diákok és szülők 99 százaléka igazgatóként akart látni a bicskei középiskola élén évtizedes Vajdás múltja után, hanem a felcsúti Puskás Akadémia volt nevelője, aki a bicskei gimiben csupán óraadóként dolgozott nagyjából egy éve.

Információnkat szülőktől és diákoktól szereztük. A szülők elmondása szerint Illés Szabolcs tanárra, a Vajda tíz éve Bicskén dolgozó történelem szakos pedagógusára szavazott a szülők 95 százaléka. A Diák Önkormányzatban Illés Szabolcs 100 százalékot ért el! A nevelőtestület és az alkalmazottak részéről 90 körüli százalékot nyert el, a szakszervezetektől szintén 90-et.

Az államtitkárság által a bicskei Vajda igazgatójává tett jelöltre diákok önkormányzata nulla, azaz 0 százaléka szavazott.

A szülők kb. 10 százaléka szavazott az államtitkárság választottjára, a nevelők 30 százaléka látta volna őt szívesen. A többi adatról még nincs információnk, de megszerezzük, annyi biztos, hasonlóan kevés bizalmat kapott.

Ez lenne a közösségben gondolkodó együttműködés?

Ez lenne a közösség akaratának tisztelete?

Ez lenne annak a hatvan éves iskolának a komolyan vétele, melynek diákjai az utóbbi években egy emberként álltak ki bajba jutott társaik mellett és iskolájukért?

Ez lenne a többség akaratának tisztelete?

Költői kérdések voltak.  Amire tudjuk a választ. 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Megkezdődött az új "honfoglalás" először Csabdi felől most meg Felcsút felől telepszenek ránk a tudjuk kik..
Ez a forradalmi kétharmad ereje, hiszen erre szavazott a nagy többség - mindig ezt halljuk (ami nem nagy, és abszolút nem többség - csupán 2,7 millió ember). A helyzet ugyanis az, hogy ez az önkormányzati és köznevelési törvény közvetlen következménye - alapvetően jogkorlátozó szabályozás mindkettő. A mai oktatásirányítás szerint az iskola kizárólag a tanárok és a vezető politikusok dolga - előbbieké is csak akkor, ha utóbbiaknak fejet hajtanak, és akaratuknak teljesen alávetik magukat. Nem a diákok, szülők, helyi választott politikusok mondják meg, ki a jó iskolaigazgató, hanem az államtitkár. Nekünk, mint helyben élőknek, ehhez semmi közünk. És mindezt köszönjük meg többek között a város polgármesterének és egyben országgyűlési képviselőjének, aki nemcsak megszavazta ezt a két rettenetes törvényt, de még csak annyi vér sem volt a pucájában, hogy egy pár mondatos közleményben adja tudtunkra, miért is döntött így. Amely döntés egyébként - akár az önkormányzatok hatáskörcsorbítását, akár az oktatás központosítását nézzük - saját inkompetenciájának és alkalmatlanságának beismerése. Hiszen milyen polgármester az, aki e törvényeket megszavazva beismeri, hogy semmihez sem ért, ami helyi ügy - ezért inkább átengedi ezeket a központi, felsőbb akaratnak... (függetlenül attól, hogy az őt megválasztók erről mit gondolnak).
hányinger, de már csak 2 év
Sólyom László aszófői beszédének egy mondata:

"Miért javulna attól az iskolák színvonala, hogy a tanárok kinevezésébe a helyi közösség ezentúl nem szólhat bele? Vajon nem inkább a nagyon színvonalas tanárképzést és a tanári pálya megbecsülését kellene hosszú távú állami programmal elérni?" torokgaborelemez.blog.hu/2012/08/04/solyom_laszlo_aszofoi_beszed
süti beállítások módosítása