A nagyon nehéz sorsú beteg, mozgáskorlátozott, önellátásra alig képes alkoholista és koldusszegény férfi kapott végre új férőhelyet a Vörösmartyban a Dankó utca után.   

Akár lapunk nulla forint plusz áfás tanácsai, cikksorozatunk a bicskei koldusszegényekről is felhívhatta választott vezető döntnökeink figyelmét - a bicskei egészségügyi, szociális és rendészeti szervek, intézmények horizontján már nagyon régen feltűnt és általuk folyamatosan segített férfi esetére, aki mellett Bicskén élő önkéntes áll ki minden érdek nélkül, emberségből, de olyan önkéntes kollektíváról se feledkezzünk meg, mint amilyen a Bicskei Katolikus Karitász, aminek "látókörében" szintén ott áll Bogyesz,.

Jó lett volna az életének önkezével véget vető Gyuriról is hasonló döntés gondoskodik még idejében, maradjunk abban, hogy mindannyiunk lelke nyugodtabb lehetne.    

A szállás nagyon szerény és a városgazdák munkája tette lakhatóvá. A nehézkesen járó, instabil lelki és szellemi állapotban élő férfinek kifejezetten nem volt való a Dankó utca kemény kiszolgáltatottság, amiről mi magunk s írtunk már, ami kiszolgáltatottságot időnként bizony ő maga is hatványozott életvitelével.

De saját felelősségének fennállása miatt nem fordulhat el tőle a földije, nem moshatja kezeit.

Ő ilyen marad. 

Aki segíteni tudja és akarja bármilyen  aprósággal vagy netán jó szóval Bogyó életét, írjon címünkre: bicskeonline@gmail.com   

(ia)

     

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása