Ma délelőtt a Mozgáskorlátozottak Vértes és Vál-völgye Egyesületének bicskei raktárába a Rózsadomb LIONS KLUB a Béres Rt. segítségével szállított adományokat - értesült a Bicskei Szó.  

"Segítem embertársaimat: együttérzéssel az aggódókat, támogatással a gyengéket és anyagiakkal a rászorulókat..."    Lions Etikai Kódex (részlet) 

Az adományozást Ignácz Bea, a Rózsadombi Lions Klub alapító elnöke vezette.  Július 1-jétől a soros elnök dr. Nagyné Sípos Mária. Ignácz Bea egyben a Mozgáskorlátozottak Országos Szövetsége lapjának, a Humanitás című folyóiratnak a főszerkesztője. Szakmai kapcsolatban állnak Nagy László bicskei elnökkel, aki a mozgáskorlátozottak összefogását, sorstársak segítését felvállaló egyesületének itteni vezetője.

Ennek is köszönhető a jó minőségű új és használt ruhákból, bútorokból, gépekből, könyvekből álló teherautónyi Lions adomány érkezett Bicskére. A Lions Klubok Nemzetközi Szövetsége a világ legnagyobb jótékonysági szervezete. Bicskén nemzetközi szervezeteik részéről legtöbbször a Menekülteket Befogadó Állomásra érkeztek adományaik. A Rózsadomb Lions Klub első alkalommal jár Bicskén. Mint vezetőjük elmondta:

- Tudjuk, hogy a fogyatékos emberek igen nehéz anyagi körülmények élnek, a kevéske pénzükből már nem telik ruhára, ezért is segítünk évente két alkalommal ruhaadománnyal egy-egy mozgássérült emberek egyesületét.

Ebben a szállítmányban azonban nemcsak ruha, hanem gépek, bútorok, sportszerek, könyvek stb. is voltak.   

Az adományokat több környező település csoportjainak vezetőivel fogadta Nagy László elnök úr, aki mindenekelőtt köszönetet mondott az eszközi és pénzadományok valamint tagdíjaik révén segélyt nyújtó jótékonysági szervezetnek.

 Tizennyolc tagból áll a klub, van közöttük orvos, ügyvéd, mérnök, közgazdász, újságíró, vállalkozó, valamint három ismert ember: Jaksity Kata televíziós műsorvezető, Papp János színművész és Komáromi Pisti zeneszerző-énekes;  

Főként a rászoruló mozgáskorlátozott embereket, főként a halmozottan sérült gyermekeket nevelő családokat támogatják – nem pénzzel, hanem ruha-, könyvadománnyal, programokkal.

"Évente 10-14 olyan kulturális és szabadidős programot szervezünk, melyek maradandó élményt nyújtanak az egész családnak: visszük őket lovagolni, balatoni vitorlázásra, kirándulni, vidámparkba, koncertekre, fesztiválokra és táborozni. Lehet, hogy épp ezek az események ösztönzik majd a sérült gyermekeket arra, hogy tanuljanak, fejlesszék képességeiket, kitörjenek saját bezárt világukból.

E programoktól mi magunk is sokat kapunk: a gyermekektől óriási szeretetet, a szülőktől hálás szavakat. Mindez tovább erősít bennünket abban, hogy nem mehetünk el segítségnyújtás nélkül a bajba jutott embertársaink mellett. Sőt, azt szeretnénk, ha minél többen megismernék a fogyatékos emberek életét, és sajnálkozás helyett elfogadnák, támogatnák őket. Olyan eseményeket is szervezünk, amelyek megváltoztatják a társadalom gondolkodását a sérült emberekkel kapcsolatosan, könnyebben el- és befogadják őket (divatbemutató mozgássérült manökenekkel - Jaksity Kata találta ki, ép fiatalok ülőröplabda-meccse mozgássérült sportolókkal). Komáromi Pisti zeneszerző-énekes például dalt írt „Olyan jó, hogy fogod a kezem” címmel, majd videoklipet is készített. Ebben láthatók a sérült művészek, valamint a klubtagjaink, akik együtt vannak a fogyatékos emberekkel, és szemmel láthatóan nagyon jól érzik magukat a társaságukban. A videoklip bejárta az egész világot, Ausztráliából is kaptunk pozitív visszajelzést.

Mi jószolgálati tevékenységet végzünk: ehhez persze lobbizunk (mindenki a saját baráti, üzleti körében), hiszen az a célunk, hogy minél több céget győzzünk meg: legyenek szolidárisak, segítsenek a rászoruló embereknek.

 Bicske városában hasonlóképpen működnek az egyházi hátterű, de hasonlóképpen önkéntes módon a Bicskei Katolikus Karitász, a Baptista Szeretetszolgálat valamint a Hites Adakozók Hálózatának horizontján is ott állnak a bicskei szegények.         

"Segítem embertársaimat: együttérzéssel az aggódókat, támogatással a gyengéket és anyagiakkal a rászorulókat..." - olvasom ezt a Lions Etikai Kódexből származó mondatot, amikor mindezt leírva az alapító elnök asszonytól a helyszínen átvett névjegykártyáját megfordítom.          

Izing 

meosz.jpg







Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása