Honismereti séták

Címkék: program helytörténet művház

2012.09.12. 18:42

Szeptember 15. (szombat) 10.00
Bicske kincsei I. (honismereti séta)
Programunk a Petőfi Művelődési Központ megismerésével indul, melynek keretében megtekintjük névadónk névtábláját, a turulmadarat, illetve a kulturális örökség napi mini tárlatunkat, így a Galagonyáson feltárt régészeti leleteket, megismerkedünk Bicske történelmével, címerével, helyi sajátosságaival és a helyi hungarikumokkal.

Ezután felkeressük a római katolikus és a református templomot, Bicske tereit, parkjait, köztéri szobrait, végezetül pedig a Batthyány-kastélyba és arborétumba látogatunk el, ahol többek között Jakab István László képeit lehet megtekinteni.

Vezető: Kiss Irén

Szeptember 15. (szombat) 14.00
Bicske kincsei II. (honismereti séta)
A program a Művelődési Központ látogatásával kezdődik, majd Bicske nevezetes helytörténeti emlékei kerülnek bemutatásra: az evangélikus templom, Mike János helytörténeti gyűjteménye.

Pálffy Ferenc kádár mester műhelyébe is látogatást teszünk, hogy megismerjük e régi mesterség alapjait. Közösen megtekintjük a Város Kemencéjét, majd a helyi hungarikumként is elismert Szomolányi kenyér kóstolójával zárul a program.

Vezető: Szarka Istvánné

Szeptember 16. (vasárnap) 9.00
Honismereti csillagtúra
Túránk szintén a Művelődési Központ megismerésével indul, majd a város fennállásának 700. évfordulója alkalmából felállított emlékkövet tekintjük meg. A séta innen folytatódik az ország első csillagvizsgálójának romjaihoz, majd a Galagonyás régészeti lelőhelyéhez. Megismerkedünk a Jakab család pincéjével, a túra befejezéseként pedig elkerékpározunk a magyar óceánrepülők emlékművéhez.
Programunk zsíros kenyér ebéddel zárul.

Vezető: Kun Zoltán

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása