A polgármester kezdeményezte a ma megkezdett lépcső- és járda felújítását a bicskei római katolikus templom főbejárata és főhomlokzata előtt.  

A már nagyon időszerű javítás azért kezdődött el most, mert vasárnap főpapi misét mond Bicskén a megyéspüspök és a bérmálást, a sacramentum confirmationis-t, azaz a megerősítés szentségét, a keresztény életbe bevezető, beavató szentséget szolgáltatja a huszonhét római katolikus fiatalnak Bicskén.   

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

naggyon fontos volt............ugye ingyé........máshol másra kéne ekkora buzgalom....
mindenki számára világos, hogy számos más terület van Bicskén, ahol építeni kellene. de bizony ennek a kis térburkolati munkának - akár protokolláris motivációval - itt volt az ideje. mindez ma a hosszú évekkel ezelőtt elvégzett templom-környezet térburkolati és egyéb szépítés utáni kötelező lépése. másfelől egy városi templom, mint a városközpont meghatározó objektuma, meg kell érdemeljen ennyit. a római katolikus templom főbejáratának akadálymentesítése 2012-ben egy közép európai városban: alap.
csak ez a közép európai város ne legyen ájtatos......mert ez a balkán lásd pont egy készülő ebadó miatt......ahol majd irtanak .....ugyanis elöbb büntetnek aztán majd lőnek.....
ne keverjük össze a dolgokat...
nem keverjük........csak minden összefügg mindennel.....nem most és nem nyiltan .....és sokan ugyanazok lesznek akik itt és ott tapsolnak.......ennyi
@Bicskei-Szó: "a római katolikus templom főbejáratának akadálymentesítése 2012-ben egy közép európai városban: alap."

ez igaz. intézze is el, akinek feladata: az egyházközösség. a közpénzeken meg mondjuk akadálymentesítsék előbb a vasútállomást, hogy egy nyüves babakocsit ki lehessen tolni a peronra, nem is beszélve egy kerekesszékről. ha a köz ügyei el lesznek intézve, akkor jöhet a magánérdek is - a templom, a vallás magánügy, nem erre kellene a közpénzt költeni. így is kapnak állami támogatást bőven, fogalmam sincs, miért - de kapnak. oldják meg ebből.
De hadd közelítsem meg másképp: "2012-ben egy közép-európai városban", amennyiben a polgárosodás minimális jelei egy ilyen helyen megmutatkoznak, ott az egyházközösség nem állambácsi pénzésre vár, hanem önként megoldja ezeket a dolgokat. Mondjuk úgy, hogy amikor a tisztelt hívek mennek a templomukba, akkor elszörnyülködnek a lépcső láttán, és azt mondják: hát ez a MI templomunk, nem hagyhatjuk, hogy így maradon. És akkor kiderül, hogy van a hívek között építési vállakozó, aki a szaktudását adja, és összeállnak a tehetősebb hívek, akik pedig majd a költségeket állják. Ettől és ekkor nevezhetünk egy közösséget polgárinak és civilnek. hogy nem a közös kasszára ácsingózik minden olyan probléma megoldásakor, amely nem eleve állami feladat, és nem köz egészének, csak egy szűk(ebb) csoportnak az érdeke.
süti beállítások módosítása