Október 31., este nyolc óra. Az idő hűvös, de bent Piri néninél kellemes meleg van, semmi sem zavarja a békét. A néni nagy karosszékében üldögél, mellette gőzölgő tea, kezében kötés. Szép az este… a Hold ma oly kerek, olyan szépen világít! Piri néni ábrándozva bámul ki a kis ablakon… ekkor azonban rémisztő dolog történik: a sötétben rémes alak suhan el: egy boszorkány!

teraszhw.jpg
Nem, Piri néni tökéletesen normális: ezen az estén nem egy boszi csatangolt az utcákon, ugyanis Halloween napja volt. És ez elég indok arra, hogy az ember csak úgy beöltözzön és mindenkit megijesszen? Naná, hogy nem! De az már bőven elég indok, hogy a Vajda a Pizzafalóval együtt egy hatalmas Halloween bulit tartott!
Az iskolának nem elég, hogy tanítási idő alatt jó programok százaival bombázza a diákságot, a szünidő is kell nekik! Azonban úgy tűnik, ez egyetlen tanulót sem zavar, hiszen több mint háromszáz ember vett részt a rémbálon, egytől-egyig jelmezben!

hw.jpg
Az est sikere mámorító volt, mindenki képzeletét felülmúlta. Az asztalok szomorúan várták a vendégeket… ugyanis mindenki táncolt! Észvesztő hangulat tombolt a termekben, a buli folyamán több lemezlovas is megmutathatta, mire képes, és nem volt vendég, aki legalább egy kicsit ne vesztette volna el a fejét (volt, aki szó szerint), és ne állt volna be egy szám erejéig a parkettre. A sok vámpír, macska, zombi nem csak ijesztő és mulatságos, de igéző látványt is nyújtott, ahogy együtt tomboltak régi és mai zenékre.
Igaz, a lemezlovasoknak már könnyű dolga volt, hiszen a hangulatot maguk a jelmezek megalapozták: az este végén, mikor a három díjazottat kihirdették, a zsűrinek nem kevés idejébe került kiválasztani a legjobbakat, akik az Édes Kuckó Cukrászda, azt nem állítanám, hogy meseszép, de mindenképpen vérprofi tortáit kapták jutalmul. Ráadásul már maga a terem dekorációja, amelyen rengeteg Vajdás dolgozott, elképesztő volt. Az elegáns Pizzafaló egy éjszakára szellemkastéllyá változott, és minden szabad felületen patkányokat, csontvázakat, vért láthattunk. A hátborzongató dekorációt már kint is megcsodálhatta az ember, ugyanis több tíz, faragott és kivilágított tök kacsintott az emberekre.
Azonban talán a legnagyobb elismerés, hogy ez a Piri néni által elítélt korosztály képes volt ennyire odaadóan és lelkesen szervezni egy bulit, majd együtt eltölteni egy fergeteges hangulatú estét, mindezt tanárok jelenétében, egy vidám közösség tagjaként. Hogy a nénit idézzem, „ebben a romlott világban” ez hatalmas eredmény, és azt hiszem, a gimi méltó az emberek bizalmára. Még sok ilyen gigászi bulit és aktív diákot kívánunk neki. Hajrá Vajda!

Vigyikán Villő,10.a, Vajda János Gimnázium, Bicske

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása