Bicskei fiatalok a nagyvilágban

Címkék: vajda

2012.11.03. 13:57

Egy Vajdás diák, Pólya Balázs egy ösztöndíjas program segítségével jutott ki az Amerikai Egyesült Államokba (St. Paul, Minnesota), ahol fél évet tanulhat egy magániskolában és ezáltal fejlesztheti nyelvtudását. Ő az angol nyelv mellett döntött, de természetesen az alaptantárgyakat is tanulnia kell, igaz, azt is a kedvenc idegennyelvén – angolul.

st. paul.jpg

Napjainkban az idegen nyelvek elsajátítása és használata szinte már elengedhetetlen követelmény, ezért rengeteg fiatal tanul több nyelven a sikeresebb karrier elérése érdekében, vagy csupán hobbiból. Így van ez a bicskei diákok körében is, ki a helyi iskolákban, ki máshol gyarapítja tudását.

pb.jpg

A Szt. László Általános Iskolában Pólya Balázs angol nyelvtanára Kiss Katalin tanárnő volt, a Vajda János Gimnáziumban - Barabás Mariann, Bakó Márta és Vilinovszky Irén tanárnők tanították. 

Léteznek ösztöndíjas programok, pályázatok, melyek segítségével lehetőség van a külföldön való nyelvtanulásra is. Egy ilyen ösztöndíj megszerzéséhez szükséges az adott idegen nyelv alapjait tudni, ugyanis a pályázatot és a megoldandó teszteket is idegen nyelven kell megírni. Szükség van még tanári ajánlásokra, melyeket szintén a választott nyelven kell elküldeni. Ha mindez megvan, a pályázó kap egy közvetítőt, aki ezt a folyamatot lebonyolítja. Amennyiben a pályázó beadványa megfelel a program feltételeinek, akkor fel lehet venni a kapcsolatot a választott befogadó családdal, és irány a várva várt nagyvilág!

Mikolicz Ildikó, Vajda János Gimnázium 

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása